Koncertas „Vizijos iš Brazilijos: ugningos muzikos kokteilis

Bekraštis pietietiškos muzikos pasaulis atsivers Vilniaus universiteto Botanikos sode liepos 17 d. Nuostabioje gamtos oazėje skambės spalvingos melodijos nuo bosanovos iki sambos, nuo choro iki foro.

A.Palmisani iš Italijos nepailsdamas populiarina Lotynų Amerikos muziką.
A.Palmisani iš Italijos nepailsdamas populiarina Lotynų Amerikos muziką.
A.Palmisani iš Italijos nepailsdamas populiarina Lotynų Amerikos muziką.
A.Palmisani iš Italijos nepailsdamas populiarina Lotynų Amerikos muziką.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-16 14:17, atnaujinta 2017-05-18 17:46

Gardų Lotynų Amerikos muzikos kokteilį suplaks koncerto „Vizijos iš Brazilijos“ atlikėjai: vokalistas ir gitaristas Antonio Palmisani, vokalistas ir perkusininkas Ze Kouyate, fleitos ir saksofono atlikėjas Remigijus Rančys, vokalistas ir perkusininkas Vito Giacovelli, kontrabosininkas Gediminas Svilas, būgnininkas Gediminas Stankevičius.

„Uždegantys ritmai, žiupsnelis improvizacinės laisvės, dainingoji portugalų kalba – tai pagrindiniai koncerto ingredientai“, – atskleidė A.Palmisani, nepailstamai populiarinantis Lotynų Amerikos muziką.

Atlikėjas puikiai išmano tai, ką daro, tad jam paklūsta sambos, bosanovos, foro, regio stiliai. Lietuvą pamilusį A.Palmisani daugelį metų įkvepia tokios muzikinės figūros kaip Joao Gilberto, Antonio Carlosas Jobimas, Chickas Buarque, Gilbertas Gilas, Caetano Veloso bei daugelis kitų.

Brazilijoje žinių sėmęsis atlikėjas jau nuo 8 metų groja fortepijonu, akustine gitara ir tradicine braziliška ukulelės tipo gitarėle „cavaquinho“.

Muzika mano gyvenime reiškia labai daug, sunku tai apibūdinti žodžiais“, – sakė A.Palmisani.

Jis dainuoja portugalų, ispanų, italų ir anglų kalbomis, be vargo į subtilius ritmus įpindamas kiekvieną jam pavaldžios kalbos žodyną. Portugalų kalba ir ja atliekama brazilų muzika atlikėjas susižavėjo studijuodamas filologiją.

Todėl koncerte „Vizijos iš Brazilijos“ klausydamiesi kerinčių melodijų galėsite daug sužinoti apie atliekamų kūrinių prasmę ir tai, kam jie buvo sukurti: „Noriu perduoti grožį ir jausmą, kuris slypi ritme, melodijoje bei dainų tekstuose. Per koncertus groju kūrinius, kurie man pačiam itin patinka, todėl labai tikiuosi, kad juos pamėgs ir Kristupo vasaros festivalio publika.“ 

Koncertas „Vizijos iš Brazilijos“. Liepos 17 d. 19 val. Vilniaus universiteto Botanikos sodas. Bilietų kaina – 15 ir 20 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.