Kristupo vasaros festivalyje – muzika po bažnyčios skliautais

Kristupo vasaros festivalio ciklo „Sakralinės muzikos valandos“ gerbėjai į Šv.Kazimiero bažnyčią paprastai renkasi antradienio vakarais, bet liepos 18 ir 19 dienomis juos džiugins net du pasirodymai.

Į Lietuvą atvyksta Siatlo (JAV) merginų choras, vadovaujamas Jacobo Winklerio. Jis koncertą surengs liepos 18-ąją.
Į Lietuvą atvyksta Siatlo (JAV) merginų choras, vadovaujamas Jacobo Winklerio. Jis koncertą surengs liepos 18-ąją.
Koncerte Šv.Kazimiero bažnyčioje vargonuos M.Roždestvenskytė.
Koncerte Šv.Kazimiero bažnyčioje vargonuos M.Roždestvenskytė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 16, 2016, 2:27 PM, atnaujinta May 18, 2017, 5:46 PM

Į Lietuvą atvyksta Siatlo (JAV) merginų choras, vadovaujamas Jacobo Winklerio. Jis koncertą surengs liepos 18-ąją.

Kitą dieną Šv.Kazimiero bažnyčioje rengiamas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso nugalėtojos Monos Roždestvenskytės rečitalis.

Keliauja po Baltijos šalis

1982-aisiais įkurtas Siatlo merginų choras dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose chorinės muzikos festivaliuose, konkursuose. Jo vadovas (nuo 2009-ųjų) J.Winkleris – puikus pedagogas, žinių ir patirties sėmęsis Vašingtono universitete.

Dirigento muzikiniai interesai neapsiriboja tik chorine muzika – jis yra sukūręs muzikinių takelių keletui kompiuterinių žaidimų ir iki šiol aktyviai dalyvauja įdainuojant tenoro partijas filmams bei vaizdo žaidimams.

Nuo 1985-ųjų Siatlo merginų choras kas dveji treji metai leidžiasi į tarptautines turnė. Šiemet dėmesys skirtas Baltijos šalims. Kolektyvas pasirodys Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos scenose.

Koncertui Lietuvos sostinėje merginos parengė programą, joje skambės Giuseppe Verdi, Vytauto Miškinio ir kitų kompozitorių kūriniai.

Laimėjo tarptautinį konkursą

Po viešnių iš JAV pasirodymo garsiuosius Šv.Kazimiero bažnyčios „Oberlinger“ vargonus kalbins lietuvių kilmės jaunoji atlikėja M.Roždestvenskytė.

Ji – 2015-ųjų VII tarptautinio M.K.Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso nugalėtoja, ryškiausia šiųmečių „Sakralinių muzikos valandų“ ciklo debiutantė. Konkurse, vykstančiame kas ketverius metus, mergina nurungė 23 talentingiausius jaunosios kartos vargonininkus iš viso pasaulio.

Gimusi Maskvoje, šiuo metu Vokietijos Detmoldo aukštojoje muzikos mokykloje studijuojanti M.Roždestvenskytė džiaugiasi savo laimėjimu prestižiniame konkurse, mat, tapusi jo nugalėtoja, sulaukė kvietimų į daugelį Lietuvoje vykstančių festivalių. O tai – galimybė plačiai prisistatyti vargonų muzikos mėgėjams.

Daro karjerą Europoje

Jaunoji menininkė jau spėjo tapti daugelio tarptautinių konkursų prizininke, koncertuoja Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Rusijoje.

Nuo 2013 metų M.Roždestvenskytė vadovauja Detmoldo Visų Šventųjų bažnyčios chorui „Alive“, dirba Augustdorfo liuteronų bažnyčios vargonininke. Nuo 2015-ųjų ji yra „Cusanuswerk“ stipendininkė.

Kitais metais bažnytinės muzikos (katalikų) bakalauro studijas baigsianti ir į magistrantūrą planuojanti stoti M.Roždestvenskytė Vilniuje surengs savo rečitalį, kuriame skambės Johanno Sebiastiano Bacho, Ferenco Liszto, Roberto Schumanno kūriniai. 

„Sakralinės muzikos valandos“. Liepos 18, 19 d. 19 val. Įėjimas laisvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.