Kristupo vasaros festivalyje skambės flamenkas

Kristupo vasaros festivalio

A.Alcarazas įrodė, kad dažniau su klasikine muzika siejamas fortepijonas gali atskleisti negirdėtas flamenko puses.
A.Alcarazas įrodė, kad dažniau su klasikine muzika siejamas fortepijonas gali atskleisti negirdėtas flamenko puses.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 3:42 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:29 AM

Užburiančia energija pasižymintis flamenko žanras – jau neatsiejama Kristupo vasaros festivalių dalis. Kasmet jis pristatomas vis kitoks – klasikinis, instrumentinis, sulietas su kitais žanrais, tačiau jo klodai vis dar neišsemti.

Pakerėjęs milijonus klausytojų visame pasaulyje, A.Alcarazas įrodė, kad dažniau su klasikine muzika siejamas fortepijonas gali atskleisti negirdėtas flamenko puses. Vienu geriausių ispaniškojo džiazo pianistų vadinamas muzikantas savo koncertuose įkaitina atmosferą energingais ritmais ir džiazo improvizacijų audromis. Dažniausiai jis pasirodo drauge su savo suburtu kvartetu, tačiau šiame koncerte skambins solo. Pasak jo, šis rečitalis – tarsi maža geriausių jo kūrinių retrospektyva bei atviras meilės prisipažinimas flamenko žanrui.

„Nekantriai laukiu susitikimo su Kristupo vasaros festivalio klausytojais. Šis mano solo pasirodymas, kuriame flamenko atskleisiu fortepijono garsais, yra ypatingas. Pristatysiu geriausias savo kompozicijas, o flamenko žanras savaime suteikia galimybę parodyti savo tikrąjį „aš“, savo individualumą, melodijų pagalba perteikti jausmus ir emocijas. Išraiškingos melodijos sujungia viską. Tai įkūnija vietą, kur muzika tampa viena išraiška, viena kalba“, – apie artėjantį koncertą „Meilės prisipažinimas flamenkui“ kalbėjo A.Alcarazas.

Tarptautinį pripažinimą pelniusio ispano talentas įvertintas daugelyje konkursų, tarp jų – „Premio Filon“, „Festival del Cante de las Minas de La Union“ ir „Flamenco Today“.

Per 15 metų muzikinę karjerą pianistas savo kūrybą pristatė visame pasaulyje. Tarp daugelio aplankytų šalių yra JAV, Kuba, Izraelis, Meksika, Prancūzija ir kt. Šiuo metu fortepijono virtuozas koncertiniame ture pristato jau trečiąjį savo albumą „Agrupa Vicenta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.