Kauniečiai šį šeštadienį šoks Rotušės aikštėje

Šeštadienį kauniečiai skubės į

„Šokantis senamiestis“ Kaune formuoja naujas miesto kultūros tradicijas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Šokantis senamiestis“ Kaune formuoja naujas miesto kultūros tradicijas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2016, 11:04 AM, atnaujinta May 14, 2017, 7:35 PM

Organizatoriai teigia, kad pirmą kartą šio renginio metu bus galima pamatyti ir išgirsti vienintelius Baltijos šalyse esančius „Mugės vargonus“, kuriuos įsigijusi viena Kauno komercijos įmonė. Taip pat vyks mados mugė „KODAS|477“, kurioje lankytojai turės išskirtinę galimybę derėtis dėl patikusios prekės ir pamatyti interjerui skirtas naujienas.

Renginio naujiena – „Šokių birža“, kur bus galima pasirinkti (su specialiomis nuolaidomis) nuo rudens prasidėsiančias šokių pamokas. „Šokančio senamiesčio“ vakarinėje dalyje bus pristatyta įspūdinga šokių programa, kurioje skambės ir solistų Evelinos Sašenko, Egidijaus Bavykino ir „Original Copy“ atliekamos dainos. Renginį užbaigs pirmą kartą pristatomas jungtinis Kauno sportinių šokių klubų pasirodymas.

„Šokantis senamiestis“ Kaune formuoja naujas miesto kultūros tradicijas, tai, pasak rengėjų, – gyvenimo stilius šokio ritmu. Tai – visų šokių žanrų šventė. Žiūrovai, norintys ne tik pažiūrėti šokių fiestą, bet ir pašokti, turės galimybę tai padaryti su nuotaikingais „Šokių akademijos“ mokytojais specialiai tam įrengtoje aikštelėje.

Šiemetinė renginio naujiena – „Šokių birža“ ir interaktyvi šokių zona, kurioje veiks virtualus šokių pasaulis. Šokių klubai biržoje turės galimybę pristatyti savo veiklas ir suburti šokėjų grupes naujam sezonui. Įspūdingas siurprizas – vieninteliai Baltijos šalyse „mugės vargonėliai“. Būtent tokie vargonėliai nuo XVIII amžiaus pabaigos Vakarų Europoje ir Amerikoje linksmino miesto švenčių lankytojus. Šie „Lady Janet“ mugės vargonai turi 48 balsus.

Renginio globėjai – garsūs šokėjai, teisėjai bei talentų puoselėtojai Jūratė ir Česlovas Norvaišos įsitikinę, kad Kaunas ir šokiai turėtų tapti neatsiejami nuo šiuolaikinių miesto erdvių.

„Kaune labai daug šokių klubų, kuriuos lanko suaugę kauniečiai, šeimos. Jie nesiruošia šokių sportui. Jie nori išmokti gražiai šokti ir išmoksta. Deja, pritaikyti tai, ką išmoko, nėra kur. Miestas neturi specialios šokių salės – „dancingo“, apie kurią svajojame jau daugelį metų. Įsivaizduokite aktorių, kuris paruošia vaidmenį, o scenos pasirodyti nėra. Todėl Kaune šokiai visiems nėra socialinis reiškinys ir artimiausiu metu tuo nebus“, – sakė Č. Norvaiša, dar priminęs, kad Kaunas turi ambicijų 2022 metais tapti Europos kultūros sostine. Ir šokiai „į bendrą kultūros korį įneša savo medaus lašą“.

„Šokantis senamiestis“ – tai puiki kauniečių iniciatyva populiarinti šokių žanrą, skatinti kauniečius įsijungti į šokių judėjimą ne tik kaip pasyvius žiūrovus, bet ir aktyvius dalyvius. Tikiuosi, kad kituose renginiuose šoksime ne tik Rotušėje, bet ir gatvėse su gražiais pavadinimais: „Tango gatvė“, kur rinksis tango specialistai, „Valso gatvė“, kur skambės Johano Štrauso (Johann Straus) muzika, hiphopo mylėtojai rinksis to pavadinimo aikštėje, breikas užkariaus Nemuno salą... Tai bus šokių fiesta, kaip Brazilijoje. Aišku, neapsiesime be sambos karnavalo Laisvės alėjoje. Tad svajokime ir kurkime šokantį ateities Kauną kartu“, – savo mintimis dalinosi Č. Norvaiša.

Renginio metu scenoje pasirodys apie 160 šokių atlikėjų. Šiemetinė programos idėja ir tema – įvairūs šokių žanrai atspindės pasaulio šalis su joms charakteringais šokiais. Tai bus „Šokančio senamiesčio“ sąsajos su neseniai pasibaigusia olimpiada „Rio 2016“. Programa bus įspūdinga, joje – Lietuvos čempionų, pasaulio vicečempionų bei prizininkų pasirodymai, TV projekto nugalėtojos Eglės Straleckaitės, baleto, tautinių, gatvės, viduramžių ir pilvo šokių šou.

Lietuvos čempionai Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė bei operos solistas Egidijus Bavikinas, šokėjai Audrius Kleišmantas ir Gabrielė Sabaliauskaitė ruošia originalius, tik „Šokančio senamiesčio“ renginiui skirtus pasirodymus. Programą efektingai užbaigs jungtinis Kauno sportinių šokių klubų šou kartu su pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“ ir dainininke E. Sašenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.