„Banchetto musicale“ koncertuos ispanų ansamblis „La Ritirata“

Garsaus ispanų violončelininko Josetxu Obregon suburtas ispanų ansamblis „La Ritirata“ festivalyje „Banchetto Musicale“ pristatys programą, įkvėptą šiemet minimų 400-ųjų Miguelio de Cervanteso mirties metinių.

Garsaus ispanų violončelininko Josetxu Obregon suburtas ispanų ansamblis „La Ritirata“ festivalyje „Banchetto Musicale“ pristatys programą, įkvėptą šiemet minimų 400-ųjų Miguelio de Cervanteso mirties metinių.<br>Rengėjų nuotr.
Garsaus ispanų violončelininko Josetxu Obregon suburtas ispanų ansamblis „La Ritirata“ festivalyje „Banchetto Musicale“ pristatys programą, įkvėptą šiemet minimų 400-ųjų Miguelio de Cervanteso mirties metinių.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 8:22 PM, atnaujinta May 14, 2017, 8:57 AM

Juk visi žino pasaulinės literatūros šedevru laikomą jo „Don Kichotą“! Liūdnojo vaizdo riteris ne tik yra tapęs idealisto archetipu, bet ir yra įkvėpęs ne vieną Cervanteso amžininką ar jau vėliau gyvenusį menininką pavaizduoti jo nuotykius. Ne išimtis ir Baroko epochos kompozitoriai.

Šio koncerto programoje – ne vienas hidalgo gyvenimo epizodas. Greta Telemanno ir Delalando instrumentinės muzikos, klausytojai galės išgirsti pastarojoje kolektyvo išleistoje kompaktinėje plokštelėje įrašytus šokius iš mažai žinomų Antonio Caldaros operų pagal Cervantesą.

Ansamblio vardas – toks kaip Ispanijoje sukurto Luigi Boccherini kvinteto finalo pavadinimas, mat kolektyvo repertuare – ne vien Europos kraštų barokinė muzika, bet ir kompozitorių klasikų opusai.

Muzikantai yra koncertavę Prancūzijoje, Italijoje, Kinijoje, Japonijoje, Meksikoje, Čilėje, Kosta Rikoje, Bolivijoje ir kitose šalyse.

Ansamblis yra išleidęs ne vieną albumą ir sulaukęs labai palankios kritikos įvairiuose Ispanijos leidiniuose. Du kartus jų albumai buvo pelnę „Rekomenduojamos kompaktinės plokštelės“ ir „Išskirtinės mėnesio kompaktinės plokštelės“ titulus žurnale „Scherzo“.

Koncertas vyks rugsėjo 19 d. 19 val. LDK Valdovų rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.