Kompozitorės O. Narbutaitės jubiliejinius metus tęsia kūrybos vakaras

Lapkričio 24 d. 18.30 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje su gerbėjais susitiks Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, kompozitorė Onutė Narbutaitė.

Kompozitorė O.Narbutaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kompozitorė O.Narbutaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2016, 5:24 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 10:13 AM

O.Narbutaitės kūrybos diapazonas labai platus – nuo dainelių vaikams iki stambios formos instrumentinių, simfoninių ir vokalinių kūrinių, operos, muzikos dramos spektakliui. Susidarytų per 70 jos sukurtų opusų, per 30 jos kūrybą įamžinusių kompaktinių diskų.

2015-aisiais už operą „Kornetas“ kompozitorė pelnė „Auksinį scenos kryžių“, tais pačiais metais už operą „Kornetas“ ir kūrinį kameriniam orkestrui „Was there a butterfly?“ buvo paskelbta Metų kompozitore.

„Jos kūrybos būdas yra lėtas, mąslus, prabangiai lyriškas ir visiškai užvaldantis“ – taip O. Narbutaitės muziką apibūdino vienas žymiausių šių dienų muzikologų Richardas Taruskinas (JAV). Kompozitorės autoriniai koncertai vyko ne tik Lietuvoje, bet ir Miunsteryje (2005), Londone (2013), Vienoje (2015).

Kompozicijos pradmenis O.Narbutaitė gavo iš Broniaus Kutavičiaus, o 1979 m. baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) prof. Juliaus Juzeliūno kompozicijos klasę.

Susitikime su O.Narbutaite dalyvaus muzikologai Vytautė Markeliūnienė ir Edmundas Gedgaudas, baleto šokėjas Kipras Chlebinskas. Pokalbį lydės garso ir vaizdo įrašai, veiks kompozitorės natų ir CD iš LNB fondų paroda.

Susitikimo organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius.

Renginio vieta – Nacionalinės bibliotekos III a. bendradarbiavimo erdvė. Numatoma renginio trukmė – apie 1,5 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.