Tradicinė šventė „Esame drauge“ sukvies žmones į sostinę iš visos Lietuvos

Jau dvidešimt antrą kartą gruodžio 1 dieną į Vilnių, į tradicinę šventę „Esame drauge“ susirinks žmonės su negalia iš visos Lietuvos.

Šventiniame koncerte dalyvaus ir ansamblis „Lietuva“.<br>J.Staselio nuotr.
Šventiniame koncerte dalyvaus ir ansamblis „Lietuva“.<br>J.Staselio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-28 15:43, atnaujinta 2017-04-16 22:47

Tarptautinei neįgaliųjų dienai skirta šventė tapo jų labai laukiama. Savo atstovus į šį renginį deleguoja miestų ir rajonų neįgaliųjų draugijos, kitos organizacijos, jų kelione rūpinasi savivaldybių socialinės paramos skyriai.

Šiemet į Lietuvos nacionalinę filharmoniją atvyks per 700 žmonių iš 57 savivaldybių.

Šventės rengėjai – Lietuvos muzikų rėmimo fondas ir jo įsteigta bendrija „Atgaiva“ rūpinasi, kad atvykusieji į sostinę ne tik susitiktų su geriausiais klasikinės muzikos meistrais šventinio koncerto metu, bet ir nemokamai aplankytų Vilniaus muziejus, galerijas. Šiemet per 100 atvykstančiųjų yra pakviesti apsilankyti Valstybės pažinimo muziejuje.

Lietuvos nacionalinė filharmonija svetingai duris atvers jau 14 val. Čia šventės dalyviai bus pavaišinti užkandžiais, arbata, bendraus tarpusavyje, susitiks su respublikinių organizacijų vadovais, pasidalins savo rūpesčiais ir geromis naujienomis. 15 valandą didžiojoje Filharmonijos salėje šventės dalyviai klausysis dviejų dalių koncerto, juos sveikins šalies vadovai, Vilniaus miesto meras.

Šiųmetinės šventės globėja yra Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šventiniame koncerte dalyvaus Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, mecosopranas Aušra Stasiūnaitė ir jos LMTA dainavimo klasės studentės, grupė instrumentininkų – garsus obojininkas Robertas Beinaris ir jo ugdytiniai, vokalinis ansamblis, vadovaujamas operos solisto Deivido Staponkaus, kuriame dainuoja solistai Edgaras Dovidovičius, Kšištofas Bondarenko, Viktorija Bedalytė.

Muzikuos tarptautinių konkursų laureatė smuikininkė Erika Ieva Eriksonaitė. Tradiciškai koncertuos ir menininkai su negalia – Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos narės, sopranai Ona Matusevičiūtė ir Jūratė Vizbaraitė, LASS mokymo centro mišrus vokalinis ansamblis, vadovaujamas pedagogės Tamaros Blažienės-Gaitanži.

Bendravimas su negalią turinčiais žmonėmis klasikinės muzikos aplinkoje nėra tik epizodinis. Lietuvos muzikų rėmimo fondas neįgaliuosius žmones kviečia nemokamai lankytis Fondo programų „Alma mater musicalis“ (šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje), festivalių „Sugrįžimai“, „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ koncertuose, sakralinės muzikos valandose Vilniaus Arkikatedroje bazilikoje, programos „Mūsų miesteliai“ renginiuose, trečiadienio vakaruose ir Menų svetainėje Stasio Vainiūno namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.