Patikėję grasinimais nusižudyti policininkai nutraukė spektaklį ir suėmė aktorę

Šeštadienį Sankt Peterburgo (Rusija) gatvėje vaidintą provokuojantį teatro „Teatr.doc“ spektaklį „Netiesioginiai poveikiai“ nutraukė policija. Policininkai patikėjo aktorės Marinos Karlyševos grasinimais nusižudyti, kuriais ji svaidėsi iš balkono Nevskio prospekte. Aktorė ir spektaklio režisierius Vsevolodas Lisovskis buvo suimti ir nuvežti į policijos skyrių.

Aktorė Marina Karlyševa, kiti pektaklio dalyviai ir policininkai.<br>Facebook (J.Liustarnovos) nuotr.
Aktorė Marina Karlyševa, kiti pektaklio dalyviai ir policininkai.<br>Facebook (J.Liustarnovos) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2017, 3:36 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 4:06 AM

Pagal scenarijų aktorė, stovėdama balkone, šaukė, kad ruošiasi nusižudyti. Prospekte patruliavę pareigūnai nusprendė užkirsti kelią suicidui ir suėmė moterį, bei spektaklį surengusį režisierių.

Spektaklis „Netiesioginiai poveikiai“ visuomet vaidinamas ne scenoje, o kur nors mieste. Jis gali būti suvaidintas ne tik gatvėje, bet ir kokiame nors apleistame name, metro stotyje ar traukinyje. Ir netgi viešojo tualeto kabinoje.

Kur vyks spektaklis žiūrovai sužino tik tuomet, kai nusiperka bilietus.

Kai policija išsiaiškino, kad incidentas buvo tik spektaklio dalis, pareigūnai atsiprašė ir atvežė teatralus atgal į veiksmo vietą.

Teatras „Teatr.doc“ įsikūrė 2002 metais. Aktualias politines ir socialines problemas savo spektakliuose analizuojantis ir komentuojantis kolektyvas greitai išpopuliarėjo, bet tuo pačiu ir užsitraukė valdžios nemalonę.

Pavyzdžiui, viename šio teatro spektaklių pats save vaidina dailininkas Piotras Pavlenskis, kuris išgarsėjo savo meninėmis provokacijomis Maskvos centre. Garsiausia jų – performansas, kurio metu kūrėjas prie Raudonosios aikštės grindinio prisikalė savo genitalijas.

2014 metais Maskvos valdžia nutraukė teatro patalpų nuomos sutartį ir aktoriai neteko namų, kuriuose dirbo daugiau nei dešimtmetį. Po pusmečio teatrą iškraustė ir iš naujai surastų patalpų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.