Menininkai kratosi Donaldo Trumpo inauguracijos: garsenybių sąrašas – kuklus

45-ojo JAV prezidento Donaldo Trumpo inauguracija sausio 20-ąją bus vienas didingiausių šių metų įvykių. Tačiau scenos įžymybės nesiveržia jame sužibėti. Artėjančios inauguracijos žvaigždžių sąrašui toli iki sudaryto per Baraco Obamos iškilmes. Nemažai garsenybių viešai atmetė pasiūlymą pasirodyti D.Trumpo ceremonijoje.

Vašingtonas rengiasi 45-ojo JAV prezidento inauguracijai.<br>AFP nuotr.
Vašingtonas rengiasi 45-ojo JAV prezidento inauguracijai.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2017, 4:21 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:02 AM

Vienas pirmųjų atsisakė seras Eltonas Johnas, dar rudenį pareiškęs, jog D.Trumpo pergalė rinkimuose jam kelia baimę dėl pasaulio ateities. Buvo pasklidusios kalbos, jog italų tenoras Andrea Bocelli pats pasisiūlė dainuoti ceremonijoje. Mat būsimasis prezidentas yra jo gerbėjas, o sykį net leido tenorui pasinaudoti savo lėktuvu. Tačiau greitai ir A.Bocelli kandidatūrą atsiėmė, pabūgęs D.Trumpo oponentų spaudimo ir įkalbėtas agento susirūpinti savo reputacija.

Pasiūlymą dainuoti inauguracijoje viešai atmetė britų dainininkė Rebecca Ferguson bei JAV ritmenbliuzo atlikėjas R.Kelly, o didžėjus Moby atsisakė linksminti D.Trumpo svečius priėmime. Inauguracijos komitetui nepavyko pasikviesti ir Bruce'o Springsteeno kompanijos „The B-Street“. O velsietė dainininkė Charlotte Church reagavo į kvietimą dainuoti D.Trumpui išvadindama jį „Twitter“ paskyroje tironu.

Į CNN susirūpinimą tokia situacija Prezidento inauguracijos komiteto atstovas ryšiams atšovė: „Tai ne Vudstokas, ne vasaros tūsas ir ne koncertas“.

Bene ryškiausia inauguracijos žvaigždė bus 55 metų kantri dainininkas iš Oklahomos, daugybės kantri bei Amerikos muzikos apdovanojimų laureatas Toby Keithas. Jis užtikrino savo gerbėjus neatsiprašinėsiąs dėl šio pasirodymo. Mat atlikėjas taip supranta patriotizmą. Jis ne kartą yra koncertavęs JAV kariams Artimuosiuose Rytuose ir kitur.

Ceremonijoje taip pat pasirodys kantri dainininkas Lee Greenwoodas, kantri grupė „The Frontmen of Country“, „Doors Down“, „The Piano Guys“, atliekantys pophitus klasikiniais instrumentais. Pastaroji grupė meldė savo gerbėjus „supratimo“, teisindamasi, kodėl priėmė D.Trumpo komandos pasiūlymą. Nacionalinį himną sutiko dainuoti buvusi „Amerikos talentų“ žvaigždė, dabar 16-metė Jackie Evancho.

Šokėjų grupė „The Rockettes“ dėl D.Trumpo inauguracijos suskilo – keli jos nariai atsisakė šokti būsimajam JAV prezidentui.. Mormonų bažnyčios choras (The Mormon Tabernacle Choir), jau dainavęs penkiose inauguracijose, šįkart sulaukė viešo vienos choristės pasipriešinimo. Ji paskelbė internete laišką choro prezidentui, kuriame palygino D.Trumpą su Hitleriu, o dainavimą jo garbei pavadino fašizmo ir tironijos rėmimu.

Panašių minčių yra išsakiusi ne viena meno garsenybė, išvadinusi D.Trumpą ir „psichopatu“, ir „patologišku melagiu“, rasistu. CNN netgi sudarė žymių žmonių – didžiausių būsimojo JAV prezidento nekentėjų sąrašą, kuriame yra 44 asmenybės, tarp jų – aktoriai Meryl Streep, Helen Mirren, Jane Fonda, Susan Sarandon, George'as Clooney, Johny Deppas, Richardas Gere'as, rašytojai J.K. Rowling, Stephenas Kingas, žymūs muzikantai, mokslininkai, sportininkai.

Parengė Austė Radžiūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.