Naujas „Vaidilos klasikos“ sezonas – dar daugiau muzikinių naujienų

2016 metų rudenį startavęs klasikinės muzikos projektas „Vaidilos klasika“ efektingai ir sėkmingai užbaigė savo pirmąjį rudens – žiemos sezoną kartu su Naųjų idėjų kameriniu orkestru NIKO, kurio atlikėjai gausiai susirinkusiame „Vaidilos“ teatre surengė tikrą naujametinę šventę, sukūrė ir atrado ypatingą ryšį su kiekvienu klausytoju bei stebino visus savo išskirtine muzikine ekspresija ir profesionalumu.

Sergej Malov.<br>Rengėjų nuotr.
Sergej Malov.<br>Rengėjų nuotr.
Ieva Prudnikovaite<br>Rengėjų nuotr.
Ieva Prudnikovaite<br>Rengėjų nuotr.
Janas Krzysztofas Broja.<br>Rengėjų (A.Świetlik) nuotr.
Janas Krzysztofas Broja.<br>Rengėjų (A.Świetlik) nuotr.
„Mettis“ kvartetas.<br>Rengėjų nuotr.
„Mettis“ kvartetas.<br>Rengėjų nuotr.
„Mettis“ kvartetas.<br>Rengėjų nuotr.
„Mettis“ kvartetas.<br>Rengėjų nuotr.
Virgilijus Noreika.<br>Rengėjų nuotr.
Virgilijus Noreika.<br>Rengėjų nuotr.
Ona Kolobovaitė.<br>Rengėjų nuotr.
Ona Kolobovaitė.<br>Rengėjų nuotr.
Rafailas Karpis.<br>Rengėjų nuotr.
Rafailas Karpis.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 19, 2017, 5:10 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:48 PM

Projekto „Vaidilos klasika“ sumanytojų ir organizatorių – „Vaidilos“ teatro direktoriaus Gedimino Jankaus ir „Vaidilos klasika“ meno vadovo, pianisto Dariaus Mažinto – idėja buvo tobulos akustikos „Vaidilos“ teatro erdvę, atitinkančią visus klasikinei muzikai keliamus reikalavimus, paversti „klasikos namais“, kuriuose skambėtų soliniai atlikėjų koncertai, kamerinė bei chorinė muzika.

Po nuostabaus ir klausytojus užbūrusio pianisto Petro Geniušo atidarymo koncerto sekė daugelis kitų atlikėjų, tokių kaip pianistas virtuozas V. Griaznovas, „Grammy“ laimėtojas vibrafonininkas A. Puškariovas, Baltijos gitarų kvartetas, pianistas Andrius Žlabys, operos solitas Merūnas Vitulskis, jaunasis Lietuvos talentas pianistas Robertas Lozinskis ir kitų, suteikusių žiūrovams tiek teigiamų emocijų ir šiltų įspūdžių, jog 2016-ųjų metų gale viduje nebeliko jokios tuštumos.

Tačiau senuosius metus keičia naujieji, ir 2017-siais metais „Vaidilos klasikos“ projektas tęs savo misiją, klasikinės muzikos koncertus padaryti įdomius ir prieinamus platesnei visuomenei, pasitelkiant aukščiausio lygio meninę programą, išskirtinę erdvę ir geriausius atlikėjus. Projekto organizatoriai žada dar daugiau gražių akimirkų, maksimalią kokybę, brandą ir šypsenas, kurios Vaidilos teatro erdvėje jau kurį laiką kuria malonią bei jaukią kamerinę aplinką.

„Vaidilos klasikos“ žiemos – pavasario sezoną sausio 25 d. 19 val. iškilmingai atidarys „Mettis“ kvartetas kartu su Indre Baikštyte, degantys jaunatvišku maksimalizmu, nuolat generuojantys naujas idėjas ir niekada nestovintys vietoje. Taip pat klausytojus džiugins du žinomi atlikėjai iš užsienio – išskirtinės charizmos lenkų kilmės pianistas Jan Krzysztof Broja ir puikus rusų kilmės smuikininkas, grojantis dar trimis styginiais instrumentais, Sergej Malov. J. K. Broja dar 1999 m. su dideliu sprogimu pasirodė tarptautiniame M. K. Čiurlionio pianistų konkurse ir užėmė pirmąją vietą. Tuo metu visiems jauniesiems atlikėjams jis tapo muzikiniu pavyzdžiu bei siekiamybe, kuri pianistų gretose dar pakėlė kartelę.

Sergej Malov, laimėjęs prestižinį Jaschos Heifetzo konkursą yra nuolat geidžiamas atlikėjas didžiosiose pasaulio koncertinėse salėse, įdomus kaip žmogus, ypatingai gerai atliekantis barokinę muziką bei mokantis publikai perteikti savo ypatingą muzikinę ekspresiją.

Toliau bus tęsiama jaunųjų talentų linija, pavadinimu „“Vaidilos klasikos“ jaunieji talentai“ bei vyks vokalinės-chorinės muzikos atlikėjų pasirodymai: vasario mėnesio pradžioje maestro Virgilijus Noreika koncertuos kartu su savo mokiniais, vėliau pasirodys „Auksinio balso“ laimėtoja Ona Kolobovaitė kartu vienu ryškiausiu Lietuvos operos solistu Rafailu Karpiu, kovo mėnesį koncertuos išskirtiniu talentu apdovanotų berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, talentingas ir žavus „Lietuvos balso“ laimėtojas Paulius Bagdonavičius, o balandį charizmatiškoji operos solistė Ieva Prudinkovaitė publikai pristatys savo išskirtinę, stilingą ir kruopščiai atrinktą muzikinę programą.

Tad kiekvienas klausytojas galės pasirinkti savo mėgstamą žanrą, stilių ar atlikėją, kuriuos visus vienija vienas ir pagrindinis dalykas – aukščiausias profesionalumo lygis ir atsidavimas tam, ką jie daro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.