Ant tiltų atramų atsiradę paslaptingi piešiniai vilioja įsimylėjėlius

Kaune atsirado nauja vieta, kurioje pamėgo fotografuotis įsimylėjėliai. Piešinys, simbolizuojantis dviejų žmonių santykius, papuošė neišvaizdžias vieno tilto atramas. Netikėtų kūrinių ant miesto tiltų galima aptikti ir daugiau.

Berniuko atvaizdą kauniečiams padovanojo norvegas menininkas.
Berniuko atvaizdą kauniečiams padovanojo norvegas menininkas.
T.Masiulio gatvėje esančio geležinkelio tilto atramas papuošė du piešiniai. Darbas vadinasi „Santykiai“.<br>M.Patašiaus nuotr.
T.Masiulio gatvėje esančio geležinkelio tilto atramas papuošė du piešiniai. Darbas vadinasi „Santykiai“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Jan 22, 2017, 9:02 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:29 PM

Žiemos mėnesiais trūksta žaismingų spalvų, todėl kauniečius nudžiugina netikėtose miesto vietose atsiradę piešiniai. Jų galima pastebėti ir ant tiltų atramų.

Piešinius sukūrę menininkai įsitikinę, kad neįprasti kūriniai turi džiuginti ne tik centro, bet ir atokesnių gyvenamųjų rajonų gyventojus.

Kurdami piešinius dailininkai ne tik papuošė neišvaizdžias tiltų konstrukcijas. Savo darbais jie išreiškė ir prasmingas idėjas.

Keliaujant T.Masiulio gatve netoli Kauno marių tenka važiuoti ar eiti po geležinkelio tiltu. Dvi viena priešais kitą esančios gatvės atskirtos jo atramos iki šiol buvo pilkos ir nykios.

Piešinys žavi jaunavedžius

Tačiau neseniai ant jų atsirado du piešiniai. Viename vaizduojamas raktas. Kitame – širdies formos spyna.

Šis piešinys ypač patinka įsimylėjėliams, nes prie Kauno marių, į greta esančius Pažaislio vienuolyną ar jachtklubą vyksta nemažai jaunavedžių.

„Tuokėmės prieš pat Naujuosius metus, o pramogauti vykome į jachtklubą.

Ten ketinome nusifotografuoti, tačiau netikėtai pamatėme piešinius ant tilto atramų.

Labai apsidžiaugėme, sustojome ir prie jų įsiamžinome. Jie labai prasmingi“, – pasakojo kauniečiai Edita ir Karolis Bieliauskai.

Palietė amžiną meilės temą

Piešinius ant geležinkelio tilto atramų T.Masiulio gatvėje sukūrė gatvės menininkas Tadas Vincaitis, kurį bičiuliai vadina Plūgu. Jis naują savo kūrinį pavadino „Santykiai“.

Menininkas pasakojo, kad dviejų žmonių santykiai yra amžina ir visiems aktuali tema, tačiau neretai žmonės niekaip nesugeba atrakinti vienas kito širdies.

„Atramos ir ant jų nupieštus raktą bei spyną skiria gatvė.

Tai tarsi simbolizuoja, kad kartais įvairios kliūtys dviem mylintiems žmonėms neleidžia susieiti“, – pasakojo T.Vincaitis-Plūgas.

Kūrėjas pasakojo gyvenantis Petrašiūnuose, todėl savo naują kūrinį šią žiemą ir nupiešė ant šiame rajone esančio neišvaizdaus tilto.

„Dauguma gatvės meno kūrinių atsiranda miesto centre.

Noriu, kad netikėtais piešiniais galėtų džiaugtis ir atokesnių gyvenamųjų rajonų gyventojai“, – sakė gatvės menininkas.

Ženklą paliko norvegas

Kauniečio idėją piešinius palikti atokesnėse viešosiose miesto erdvėse palaikė norvegas menininkas Johnas Nipperis.

Važiuojant Neries karantine tenka palįsti po Varnių gatvės tiltu, kuris jungia Vilijampolę ir Žaliakalnį. Ant jo atramų taip pat puikuojasi du piešiniai. Viename – taikiklis, kitame – taikiklio centre nupiešta berniuko galva.

Šį piešinį ir sukūrė J.Nipperis. Norvegą apsilankyti Kaune ir palikti mieste savo kūrinį pakvietė gatvės meno festivalio „Nykoka“ organizatoriai.

J.Nipperis pasakojo, kad ant tilto atramų jis nupiešė paauglio sūnaus portretą. Menininkas savo darbu siekė paskatinti suaugusius žmones daugiau dėmesio kreipti į jaunimo poreikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.