Organizatoriai atskleidė, kas diriguos naktiniam džiazui

Pavasarį 27-ąjį kartą vyksiantis festivalis „Kaunas Jazz“ atskleidė, kas diriguos naktiniams festivalio koncertams, kurie tradiciškai vyks muzikiniame klube „Combo“.

Vėlų balandžio 28-osios vakarą klubo „Combo“ sceną okupuos spalvinga Prancūzijos grupė „HornDogz“.
Vėlų balandžio 28-osios vakarą klubo „Combo“ sceną okupuos spalvinga Prancūzijos grupė „HornDogz“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2017, 4:00 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 7:46 AM

Šįmet festivalio programoje žibės daugybė garsių vardų – koncertus surengs „Grammy“ apdovanojimų laureatai iš JAV Gregory Porteris, Dianne Reeves ir Nicholas Paytonas, pirmą sykį Lietuvoje koncertuos Norvegijos džiazo žvaigždė Tordas Gustavsenas, jaunosios Vokietijos džiazo kartos pažiba Torstenas Goodsas, savo projekto su Vokietijos styginių grupe „G-Strings“ premjerą lietuviams surengs Linas Adomaitis, o uzbekų džiazo vunderkindė Sabina Mustajeva dainuos su Kauno bigbendu.

Festivalio garsai, kaip visada, dvi dienas skambės iki paryčių – vėlų balandžio 28-osios vakarą klubo „Combo“ sceną okupuos spalvinga Prancūzijos grupė „HornDogz“, o balandžio 29-ąją susipažinti pakvies svečiai iš Izraelio „Yemen Blues“.

„Instrumentinis džiazas ir ne tik – muzika, pagal kurią neįmanoma nešokti“, – taip prisistato prancūzai „HornDogz“, kurių ištakos siekia dar paskutinį praėjusio amžiaus dešimtmetį.

Balandžio 29-ąją klubo lankytojų laukia ne mažiau įdomi muzikinė staigmena – grupė „Yemen Blues“, pelnytai vadinama geriausiai išlaikyta Vidurinių Rytų džiazo paslaptimi.

Dainininko Ravido Kahalani grupė iš Izraelio kol kas nesipuikuoja didžiausių pasaulio džiazo leidinių antraštėse, tačiau per pastaruosius keletą metų surengė daugiau nei 300 koncertų ir salės visada buvo pilnos.

Grupės muzika – gaivališka ir pritrenkianti muzikinė intriga. To kasdien tikrai neišgirsi.

Aukščiausio lygio muzikantus vienijančios grupės ritmo sekcija vadinama viena geriausių Izraelyje (joje yra ir „Kaunas Jazz“ 2008-aisiais koncertavęs perkusininkas Itamaras Doari). Charizmatiškas vokalistas R.Kahalani užburia nuo pirmų koncerto sekundžių. Nenuostabu, kad 2010-aisiais subūręs „Yemen Blues“ jis sugebėjo savo vizija užkrėsti tarptautinėje arenoje gerai žinomus muzikantus – nuo jau minėto I.Doari iki Niujorke gyvenančio bosisto Shaniro Blumenkranzo.

Grupės viešnagė Lietuvoje tęsia „Kaunas Jazz“ tradiciją pristatyti įdomiausius Izraelio muzikos atlikėjus – festivalyje yra muzikavę „PercaDu“, Gadi Lehavi, Tamiras Grinbergas, Ester Rada ir daugybė kitų šios šalies džiazo žvaigždžių. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.