Grafikės atrasti praradimai

Tikram kauniečiui būtų nuodėmė Antano Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje nepamatyti charizmatiškosios Kauno grafikės Aistės Ramūnaitės personalinės parodos „Atrasti praradimai“. Ir neklauskite, kodėl.

A.Ramūnaitės paroda – intriguojantis asmeninis pasakojimas apie patirtį.
A.Ramūnaitės paroda – intriguojantis asmeninis pasakojimas apie patirtį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 9:20 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:44 AM

Šią savaitę atidaryta A.Ramūnaitės paroda – intriguojantis asmeninis pasakojimas apie patirtį, Kauną ir dar apie kai ką, kas slypi anapusybėje, – mistinį, mitinį personažą kauką, kuris taip pat gyvena Kaune.

Pagrindinėje parodos dalyje atsispindi kauko, kaip modernaus folkloro įvaizdžio, formavimas ir pateikimas. Kartu atskleidžiami būdingi Kauno senamiesčio bruožai, bandant, pasitelkus fantaziją, naujai ir kūrybiškai, atsižvelgiant į mūsų valstybės politinius, istorinius ir kultūrinius ypatumus, sukurti kad ir tokiu mažu labai būdingu kauko įvaizdžiu paremtą darbų ciklą.

„Tikiuosi, kad jis paskatins ir kitus menininkus žavėtis mūsų paveldu ir kartu nubrėš profesionalaus ir teoriškai pagrįsto Kauno įvaizdžio formavimą globaliniame kontekste. Naujai sukurtais grafikos ciklais sieksiu atskleisti tą akiai nematomą pasaulį, tyliai egzistuojantį šalia mūsų dieną ir naktį, saugantį sapnus, skleidžiantį viltį, dvasinį komfortą, jaukumą, kartais ir kandžiai juokaujantį, bet tik tam, kad nušviestų pasaulį.

Tarp juodo ir balto yra riba, kurią peržengti galima pasivertus kauku. O ką jis veikia visus tuos metus saugodamas mūsų mylimą, nepakartojamą Kauną, kurio istorijų ir padavimų įamžinimas bus reikšmingas visoms ateinančioms kartoms?

Mano grafikoje daugiau spalvų negu tapyboje. Jausmo matuoklis ir temperamentas – taip aš suvokiu dažnius, pasiekiančius Žemę kosminiu pagreičiu. Spalva pati savaime virsta personažu, sąveikauja su kita, lyg būtų dvi ar kelios draugės, susitikusios Laisvės alėjoje“, – taip apie savo darbus kalba pati A.Ramūnaitė.

Paroda veiks iki balandžio 9 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.