Piešė ir viltį, ir laimę gyventi

Artimųjų meilė, draugai, šypsenos ir džiaugsmas kartu su galimybe išgelbėti gyvybę ar dar kartą padovanoti gyvenimą. Tokios temos atsispindėjo mokinių piešinių konkurse „Organų donorystė – viltis gyventi!“.

Kauno moksleiviai noriai įsitraukė į piešinio-plakato konkursą.<br>Organizatorių nuotr.
Kauno moksleiviai noriai įsitraukė į piešinio-plakato konkursą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2017, 12:26 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 4:52 AM

Vienas konkurso uždavinių, kurį kelia Kauno krašto nefrologinių ligonių draugija „Kauno gyvastis“, – bendradarbiauti su mokyklomis, jaunimo organizacijomis ir joms pristatyti organų donorystės problemą.

Antrus metus rengiamas piešinio-plakato konkursas „Organų donorystė – viltis gyventi!“ šiais metais sulaukė daugiau 10–12 klasių mokinių dėmesio nei pernai.

Piešimo atlikimo techniką ir priemones vaikai pasirinko savarankiškai. Vieni liejo akvarelę, kiti kantriai piešė pieštukais, dar kiti savo idėją perteikė aplikacijomis.

„Piešiniams nenaudota kokių nors įmantrių technologijų. Per pamokas vaikai įgijo žinių ne tik apie plakato kūrimo principus, bet ir sužinojo apie organų donorystę ir paneigė daug girdėtų mitų.

Mokiniams tema buvo aktuali, nes vėliau medicininius donorystės ypatumus jie aptarinėjo ir su biologijos mokytoja“, – pasakojo Jono Jablonskio gimnazijos dailės mokytoja Viktorija Vilkevičienė, kuri kartu su mokiniais paruošė daugiausia piešinių.

„Gyvenimo prasmė yra būti su žmonėmis, kuriuos myli ir kurie myli tave“, – taip savo piešinio idėją apibūdino 18-metis Dovydas Obcarskas.

Konkurso nugalėtojams ir mokytojams buvo įteikti prizai, kuriuos įsteigė konkurso partneris Kauno valstybinis muzikinis teatras ir rėmėjai.

Geriausi darbai buvo eksponuojami parodos „Sveikatos dienos 2017“ metu.

Draugijos „Kauno gyvastis“ pirmininkė Irma Juodienė, septyniolika metų gyvenanti su persodintu organu, mokinių piešinių konkurso dalyviams linkėjo, kad patarlė „Sveikame kūne – sveika siela“ pasipildytų mintimi „už donorystę“.

Kauno krašto nefrologinių ligonių draugija „Kauno gyvastis“ vienija žmones, gyvenančius su persodintais organais ir laukiančius transplantacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo