Džiazo genijumi vadinamas armėnų pianistas atvyksta į „Midsummer Vilnius“

„Midsummer Vilnius“ atėjus pavasariui skelbia muzikos gurmanus džiuginančią naujieną. Į festivalio sceną žengs pirmą kartą Lietuvoje pasirodymą surengsiantis fortepijono virtuozas iš Armėnijos Tigranas Hamasyanas. Pianistas ir kompozitorius Valdovų rūmų kieme savo koncertą surengs liepos 19 d.

Pianistas ir kompozitorius T.Hamasyanas.<br>„All About Jazz“ nuotr.
Pianistas ir kompozitorius T.Hamasyanas.<br>„All About Jazz“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-13 10:53, atnaujinta 2017-04-08 02:29

T.Hamasyano muzikoje susijungia džiazo improvizacija ir turtingas jo gimtosios Armėnijos folkloras. Originalumu ir grožiu jo koncertai užburia klausytojus – sceną atlikėjas visuomet palieka lydimas ovacijų. Tigranas stebina ne tik instrumentininko gabumais, bet ir savo balsu, kurį subtiliai pritaiko kūriniuose.

Trisdešimtmetis atlikėjas įvardijamas kaip vienas ryškiausių savo kartos pianistų, jungiančių savo muzikoje džiazą bei roką. Į jo koncertus didžiausiuose pasaulio miestuose susirenka įvairių muzikos žanrų mėgėjai – nuo eksperimentinio džiazo iki sunkiojo metalo. Visa tai aprėpia šio atlikėjo kūryba.

T.Hamasyano diskografijoje – aštuoni albumai. Šešiuose iš jų jis įsiamžino kaip pagrindinis atlikėjas, o paskutiniuose dviejuose skamba tik pianisto muzika. Lietuvoje T.Hamasyanas pristatys naujausią, 2017 m. išleistą solo albumą „An Ancient Observer“. Juo muzikas apmąsto šiandieninį pasaulį ir istoriją.

Prieš keletą savaičių T.Hamasyanas pasidalino savo kūrinio „The Cave of Rebirth“ muzikiniu klipu. Naujausiame jo albume žavinti armėniškos, džiazo, roko ir popmuzikos sąjunga atgimė ir hipnotizuojančiais 3D vaizdais.

Džiazo genijumi vadinamas T.Hamasyanas per savo karjerą pelnė daugybę apdovanojimų, tarp jų – Monrealio džiazo festivalio „Top piano“ (2013) bei pagrindinį prizą Thelonious Monko džiazo pianistų konkurse (2006). 2015 m. Šiaurės jūros džiazo festivalyje pianistas apdovanotas prestižiniu „Paul Acket“ prizu, o 2016 m. jo solo albumas „Mockroot“ pelnė „Echo“ apdovanojimą (vokiškąjį „Grammy“) už geriausią tarptautinį metų albumą.

Anot „The Guardian“, kiti džiazo muzikantai galėtų pasimokyti iš Tigrano improvizacijų gaivumo ir lyrizmo. „Daily Telegraph“ teigimu, T.Hamasyanas iš kitų talentingų džiazo pianistų išsiskiria tuo, kad sugeba savo muzika pasakyti kai ką itin svarbaus.

Šiemet „Midsummer Vilnius“ festivalyje taip pat bus parodytas Edwardo Clugo baletas „Radio and Juliet“, Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Rojus“, koncertuos britų grupė „The Tiger Lillies“.

Bilietus į T.Hamasyano koncertą ir kitus festivalio renginius galima įsigyti „Bilietų pasaulis“ kasose arba internetu www.bilietupasaulis.lt.

Festivalis „Midsummer Vilnius“ vyks šių metų liepos 17-30 d. Daugiau informacijos apie festivalį „Midsummer Vilnius“ „Facebook“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.