„Vaidilos klasika“ su „Lietuvos ryto“ grupe ir LMTA atveria duris muzikos kritikai

Jau spėjusi įsibėgėti ir pagauti pagreitį klasikinės muzikos koncertų programa „Vaidilos klasika“ kartu su savo pagrindiniais partneriais „Lietuvos ryto“ grupe pristato naują nacionalinio lygmens edukacinę idėją, kuri kilo bendradarbiaujant su Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Tai – muzikologijos studentų recenzijų konkursas „Vaidilos klasikoje – pianistas Janas Krzysztofas Broja“, kurio epicentras – kovo 19 d. 18 val. vyksiantis J.K.Brojos fortepijono rečitalis „Vaidilos“ teatre.

„Vaidilos“ teatro salėje dažnai skamba muzika.
„Vaidilos“ teatro salėje dažnai skamba muzika.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 5:45 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:34 PM

„Šiuo konkursu, pasitelkdami mūsų partnerių „Lietuvos ryto“ grupės pagalbą, norime suteikti jauniesiems muzikologams galimybę pasireikšti ir išeiti į platesnius vandenis bei skatinti profesionaliąją muzikos kritiką“, – teigė „Vaidilos klasikos“ meno vadovas bei vienas konkurso žiuri narių Darius Mažintas.

Klasikinės muzikos koncertų programos „Vaidilos klasika“ vadovai džiaugėsi, kad kartu su „Lietuvos ryto“ grupe žengia naujus žingsnius ir išbando naujas idėjas plėtojant edukacinę projekto kryptį. Pirmą kartą jaunieji muzikologai turės galimybę viešinti savo recenzijas internetiniame lrytas.lt portale ir tai leis visiems Lietuvos žmonėms susipažinti su muzikologų darbu iš arčiau, įvertinti jaunųjų studentų gebėjimus balsuojant už jiems patikusią recenziją. Savo ruožtu Lietuvos muzikos ir teatro akademija taip pat tęsia muzikologijos studentų skatinimą rašyti recenzijas, nes jau keleri metai, bendradarbiaujant su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatru, rudenį vyksta operos recenzijų konkursas.

Konkurso žiuri sudarys pianistė doc. dr. Indrė Baikštytė (LMTA), muzikologė, kritikė, savaitraščio „7 meno dienos“ redaktorė lekt. Laimutė Ligeikaitė (LMTA), pianistas D.Mažintas (programos „Vaidilos klasika“ meno vadovas). Pirmininke visai neatsitiktinai išrinkta muzikologė, muzikos kritikė doc. dr. Lina Navickaitė-Martinelli (LMTA), kuri prieš 17 metų kalbino J.K.Broją, laimėjusį pirmąją vietą plačiai nuskambėjusiame tarptautiniame M.K.Čiurlionio pianistų konkurse.

Lietuvos muzikos ir teatro akademija, sulaukusi muzikologijos studentų aktyvumo, gavo net 16 recenzentų užklausų. J.K.Brojos koncerto recenzijas jie turės pateikti iki kovo 21 d. vakaro. „Bus labai įdomu skaityti 16 skirtingų stilių, nuomonių ir požiūrių recenzijas apie tą patį koncertą, kuris, net neabejoju, bus nepakartojamas“, – teigė „Vaidilos klasikos“ muzikologė Jolita Jankuvienė.

Kovo 29 d. bus paskelbtas daugiausia publikos simpatijų sulaukęs recenzentas, taip pat savo verdiktą paskelbs žiuri nariai bei pristatys trijų prizinių vietų laimėtojus, kurių lauks staigmenos ir apdovanojimai, o pirmosios vietos laureatui atiteks specialusis konkurso rengėjų prizas bei savaitraščio „7 meno dienos“ redaktorės L.Ligeikaitės įsteigtas apdovanojimas – recenzijos publikacija savaitraštyje „7 meno dienos“.

J.K.Broja dažnai vadinamas vienu ryškiausių Lenkijos pianistų, kuris studijavo Frankfurte prie Maino, Hanoveryje ir Varšuvoje, yra laimėjęs apdovanojimų ne viename Europoje ir Jungtinėse Valstijose rengtame tarptautiniame pianistų konkurse, o vienu iš svarbių jo karjeros žingsnių tapo 1999 metais Vilniuje, Tarptautiniame M.K.Čiurlionio pianistų konkurse, laimėta pirmoji vieta. Po įspūdingo pasirodymo Lietuvos spauda šį atlikėją pavadino „pianistu iš dvidešimt pirmojo amžiaus“, o po 17 metų šis išskirtinio talento atlikėjas grįžta į Lietuvą, turėdamas dar daugiau ką pasakyti savo klausytojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.