Gintauto Kėvišo sprendimas dėl tolesnio vadovavimo LNOBT – kitą savaitę

Lietuvos nacionalinio operos ir

„Viešų ir privačių interesų konfliktą deklaravau, neslėpiau ir atlikau visus veiksmus, kurių reikalauja galiojantys įstatymai“, – penktadienį išplatintame pranešime rašo G.Kėvišas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Viešų ir privačių interesų konfliktą deklaravau, neslėpiau ir atlikau visus veiksmus, kurių reikalauja galiojantys įstatymai“, – penktadienį išplatintame pranešime rašo G.Kėvišas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 1:13 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:52 PM

Aukščiausių šalies vadovų kritikos sulaukęs teatro vadovas penktadienį išplatintame pranešime teigia, kad rimtai vertina susidariusią situaciją, bet pabrėžia, jog skaidrumas ir etikos principų laikymasis buvo ir yra vienos svarbiausių jo vertybių. Ilgametis LNOBT vadovas neigia supainiojęs interesus.

„Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad nesupainiojau interesų teatrui sudarant sutartį su mano sūnaus vadovaujama įmone. Viešų ir privačių interesų konfliktą deklaravau, neslėpiau ir atlikau visus veiksmus, kurių reikalauja galiojantys įstatymai“, – pranešime rašo G.Kėvišas, papunkčiui aiškindamas, kaip vyko viešieji pirkimai, kurių metu sudarytos sutartys su jo sūnaus įmone.

„Tikiu, jog laikiausi visų etikos normų ir jų nepažeidžiau. Taip pat nepažeidžiau ir jokių teisės aktų, tai pripažino ir kultūros ministrė. Nepaisant aukščiau išdėstytų faktų, suprantu situacijos rimtumą ir aukščiausių šalies vadovų pasitikėjimo svarbą. Taip pat jaučiu įsipareigojimus teatro kolektyvui ir jo kūrybinei ateičiai“, – rašo G.Kėvišas, žadėdamas kitą savaitę paskelbti sprendimą dėl tolesnio vadovavimo LNOBT.

Kaip ELTA jau skelbė, Gintautui Kėvišui nesitraukiant iš LNOBT direktoriaus pareigų, savo poziciją išreiškė Prezidentė Dalia Grybauskaitė, jo veiklą ketvirtadienį, kovo 16 d., pavadinusi „šešėlių teatru“. G.Kėvišą trauktis ragino kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir premjeras Saulius Skvernelis.

Kovo 10 d. G.Kėvišui skirta drausminė nuobauda – pastaba. Taip nusprendė Kultūros ministerijoje sudaryta komisija, kuri buvo sudaryta po Viešųjų pirkimų tarnybos išvadų. Jose skelbiama, kad LNOBT vadovas, vykdydamas viešųjų pirkimų procedūras, kurių metu buvo sudarytos sutartys su įmone, vadovaujama jo artimo giminaičio, nuo pirkimų procedūrų nusišalino tik formaliai.

Savo ruožtu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs, ar G.Kėvišas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, galimai prašydamas Vilniaus miesto savivaldybės paramos koncertams, kurių organizavimu rūpinosi jo sūnaus įmonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.