Lėlių teatre – šių dienų Pelenė

Pavasaris į Kauno valstybinį lėlių teatrą žada pasibelsti drauge su spalvingu, romantišku ir viltingu pastatymu apie Pelenę – kuklią, nepelnytai skriaudžiamą ir vaikomą, tačiau tyros širdies mergaitę, atklydusią iš XVII a. prancūzų pasakininko Charles'io Perrault, XIX a. vokiečių pasakų kūrėjų brolių Grimmų ir XX a. rusų prozininko bei dramaturgo Jevgenijaus Švarco kūrinių.

Scena iš spektaklio „Tikroji Pelenės istorija“.
Scena iš spektaklio „Tikroji Pelenės istorija“.
Scena iš spektaklio „Tikroji Pelenės istorija“.
Scena iš spektaklio „Tikroji Pelenės istorija“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 6:05 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:34 PM

Šis pastatymas – ketvirtasis Kauno lėlių teatro istorijoje – 1969 m. vaidinimą režisavo teatro įkūrėjas Stasys Ratkevičius, 1979 m. ir 1993 m. – jo mokinys, režisierius Algimantas Stankevičius.

Spektaklis „Tikroji Pelenės istorija“ nukels žiūrovus į praėjusio amžiaus pradžią, į prabangų didmiesčio viešbutį, kuriame prieš kalėdinę puotą pluša Mergaitė kambarinės uniforma. Sapne ji patenka į pasaką – šiuolaikinei publikai artimesnę Pelenės istoriją.

„Spektaklis bus pakankamai sumodernintas, tačiau pati šios klasikinės istorijos esmė liks nepakitusi“, – teigė spektaklio režisierius Olegas Žiugžda.

Vaidinimą kurti pakviesti patyrę lėlių scenos meno meistrai – inscenizacijos autorius ir režisierius iš Gardino (Baltarusija) O.Žiugžda, jau septyniolika metų bendradarbiaujantis su Kauno lėlininkais, dailininkė Giedrė Brazytė, kompozitorius Pavelas Kondrusevičius, vaizdo projekcijų autorius Mantas Bardauskas.

Spektaklio „Tikroji Pelenės istorija“ premjera. Kovo 18, 19 d. Kauno valstybinis lėlių teatras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.