Operos solisto Pauliaus Bagdanavičiaus svajonė – pakilti į Niujorko sceną

Paulius Bagdanavičius, studijavęs klasikinį vokalą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei paragavęs klasikinio dainavimo studijų Didžiojoje Britanijoje, vis dėlto liko Lietuvoje – šiuo metu dainuoja grupėje „El Fuego“, rengia solinius koncertus. Vieną iš jų išgirsime kovo 26 d. 18 val. Vaidilos teatre.

P.Bagdanavičius.<br>Organizatorių nuotr.
P.Bagdanavičius.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2017, 12:52 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 5:56 AM

Aukštas, žavus, savimi pasitikintis tenoras ne vienai moteriai atima žadą, o jam uždainavus – visa salė nuščiūva. Tai ypatingo talento atlikėjas, ne veltui 2013 m. laimėjęs vieną populiariausių televizijos muzikinių projektų „Lietuvos balsas“, kurio metu jį palaikė ne tik žiūrovai, bet ir jo mokytojai – Inga ir Arūnas Valinskai, kurie visada tikėjo vaikino sėkme.

Klasikinė muzika į populiariają muzikos kutūrą ir estrados sceną įsiveržė, vedama Merūno Vitulskio, kai jis laimėjo LNK televizijos projektą „Kelias į žvaigždes“. Daugelis netikėjo, jog populiariosios muzikos projekte gali laimėti klasikinės muzikos atstovas.

Merūnas visus sužavėjo ne tik savo talentu, bet ir puikiu humoro jausmu, paprastumu ir nuoširdumu. Vis dėlto – nuoširdumo suvaidinti neįmanoma, o likti tam abejingam – taip pat mažai šansų. Todėl pasirodžius dar vienam talentingam tenorui „Lietuvos balso“ projekte, daugelis abejojo, ar dar kartą gali laimėti klasikinės muzikos atstovas.

Tačiau vėlgi tarp daugelio puikių įvairaus stiliaus profesionalių atlikėjų laimėtoju tapo klasikinio dainavimo atstovas P.Bagdanavičius. Ar tai reiškia, kad vis dėlto klasikinės muzikos išraiškai negalima atsispirti?

Kaip yra pasakęs berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas Vytautas Miškinis, negalima vien tik aukštinti klasikinę muziką ir sakyti, jog ji vienintelė ugdo ir lavina žmogų, lygiai taip pat galima rasti labai įdomių dalykų ir roko, pop ar džiazo muzikoje. Tiesiog tai kita stilistika, kita dainavimo maniera, tačiau vis dėlto įspūdis, daromas klasikinės muzikos atlikimo, yra neginčytinas.

Šiuo metu P.Bagdanavičiui labiausiai rūpi šeima – žmona Lina ir judviejų dukrytė, tačiau solistas neabejoja, jog muzika visuomet užims ypatingą vietą jo gyvenime.

Pauliui laimėjus „Lietuvos balsą“, jis gavo pasiūlymą iš Didžiosios Britanijos – atvykti ir tęsti klasikinio dainavimo studijas ten, tačiau tik pradėjus ten studijuoti, atlikėjas suprato, jog šeimos ilgesys ir noras būti kartu su ja – visų svarbiausia. Dabar Paulius džiaugiasi savo sprendimu likti kartu su šeima ir bando derinti kasdienybės tėviškus rūpesčius kartu su koncertine sveikla.

Tai jam puikiai pavyksta. Tačiau patyliukais jo viduje vis dar kirba svajonė – sudainuoti Niujorko „Metropolitan“ operos teatre savo mėgstamiausią ariją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.