Kauno miesto simfoninis orkestras pristato bičiulius iš Norvegijos

Balandžio 26 d. 18 val. Kauno valstybinės filharmonijos salėje pasirodys Norvegijos atstovai: jaunosios kartos smuikininkas Laurensas Weinholdas ir pagrindinis kviestinis Kauno miesto simfoninio orkestro dirigentas Rune Bergmannas. Kauno miesto simfoninio orkestro bičiuliai ir klasikinės muzikos mėgėjai šiuos muzikantus jau spėjo pamilti, tad vakaras bus jaukus ir šiltas.

L.Weinholdas (kairėje) ir R.Bergmannas.<br>Organizatorių nuotr.
L.Weinholdas (kairėje) ir R.Bergmannas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2017, 4:55 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 1:59 AM

Smuikininkas L.Weinholdas pirmą kartą į rankas smuiką paėmė būdamas vos penkerių metų. Sulaukęs devyniolikos su pagyrimu baigė bakalauro studijas, vėliau studijavo Muzikos ir scenos menų universitete Vienoje. Ne vieną kartą jam buvo suteikta vardinė stipendija.

Laurensas koncertuoja žymiausiose Europos koncertų salėse, ne kartą pasirodė ir su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Be to, atlikėjas gilinasi ne tik į klasikinės muzikos kūrinių atlikimo techniką bei subtilybes, tačiau nepamiršta ir liaudies muzikos bei šiuolaikinių jos interpretacijų, taip plėsdamas savo atliekamų kūrinių repertuarą.

Dirigentas R.Bergmannas du sezonus ėjo pirmojo kapelmeisterio ir meno vadovo pavaduotojo pareigas Augusburgo teatre. Čia jis dirigavo operose „Figaro vedybos“, „Skrajojantis Olandas“, „Traviata“, „Bohema“, operetėje „Šikšnosparnis“, rengė simfoninės muzikos programas, pelnė publikos ir kritikų palankumą.

R.Bergmannas greitai įgijo gilaus ir įkvepiančio dirigento reputaciją. Šis įvairiapusis menininkas puikiai išmano klasicistinės, romantizmo, operų ir šiuolaikinės muzikos repertuarą, specializuojasi ir chorinės muzikos srityje. Jis dirbo su daugeliu Europos simfoninių orkestrų: Kuopio, Malmės, Helsingborgo, Kristianstado, Trondheimo, Karlskronos, Odensės simfoniniais, Viurcburgo teatro ir Pietų Vestfalijos filharmonijos orkestrais.

2010 m. R.Bergmannas debiutavo Oslo filharmonijoje, o šį sezoną sulaukė Oslo operos kvietimo stayti G.Verdi operą „Traviata“. Artimiausiuose dirigento planuose – bendradarbiavimas su Miuncheno simfoniniu ir Bergeno filharmonijos orkestrais.

Pasak kritikų, nesvarbu kokio muzikos stiliaus R.Bergmannas imasi, jo diriguojamų orkestrų interpretacijos būna įtraukiančios, galingos ir kartu elegantiškos. Ypatingą dėmesį dirigentas skiria Šiaurės šalių kompozitorių kūriniams: dirigavo daugybę J.Sibeliaus, C. Nielseno, E. Griego opusų.

Kauno miesto simfoninis orkestras džiaugiasi R.Bergmanno laimėjimais: 2016 m. jis tapo Kalgario miesto (Kanada) simfoninio orkestro muzikos vadovu ir vyr. dirigentu bei Lenkijos Ščecino miesto simfoninio orkestro meno vadovu ir vyr. dirigentu.

Kauno miesto simfoninis orkestras kartu su solistu L.Weinholdu ir dirigentu R.Bergmannu klausytojus džiugins suomių kompozitoriaus J.Sibelaus Koncertu smuikui ir orkestrui d-moll bei vokiečių kompozitoriaus L. van Beethoven Simfonija Nr. 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?