Prisiminkime: senų senovėje lėlių vaidinimai vykdavo ir pilyse

Gegužės 22 - 25 d. kartu su Trakų istorijos muziejumi “Lėlė” Trakų salos pilyje  organizuoja kultūrinę-edukacinę programą „Diena su Lėle“. Programos metu Vytauto Didžiojo menėje žiūrovai galės išvysti spektaklį vaikams „Voro vestuvės“pagal Justiną Marcinkevičių, aplankyti Gyvojo lėlių muziejaus parodą, kurios ekspoziciją pristatinės profesionalūs lėlininkai, ir, žinoma, pakvėpuoti senovės lietuvių išmindžiotuose legendinės pilies koridoriuose.

 "Voro vestuvės".<br> Organizatorių nuotr.
 "Voro vestuvės".<br> Organizatorių nuotr.
 "Voro vestuvės".<br> Organizatorių nuotr.
 "Voro vestuvės".<br> Organizatorių nuotr.
 "Voro vestuvės".<br> Organizatorių nuotr.
 "Voro vestuvės".<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-05-15 19:08

Muzikinis spektaklis „Voro vestuvės“ Trakų pilyje bus rodomas gegužės 22, 23, 24, 25 dienomis 11 ir 13 val. Pagal populiariąją J.Marcinkevičiaus poemėlę sukurtas lėlių vaidinimas – tai pasaka apie nedorėlį vorą Tabalai, sumaniusį pagrobti Saulę. 

Nuotaikingame spektaklyje veikia gausybė personažų – miško žvėrelių, vabalų ir kitų gyvių. Juos sukūrė teatro meistras, lėlių konstruktorius Martynas Lukošius. Skulptūriškų formų ir išradingos konstrukcijos lėles bei objektus valdantys aktoriai veiksmą papildo muzikiniais numeriais, kuriems muziką parašė kompozitorius Irmantas Jankaitis. 

Gyvojo lėlių muziejaus paroda „Lėlės vaidina Trakų pilyje“ veiks nuo gegužės 19 d. iki birželio 13 d. Parodos atidarymas - gegužės 19 d. 19 val. Atidarymo vakarą, 19.30 val. taip pat bus rodomas ir spektaklis „Voro vestuvės“.

Pasak parodos kuratoriaus - režisieriaus ir dailininko Rimo Driežio, senaisiais laikais pilyse ir dvaruose vykdavo ir lėlininkų pasirodymai. Ar animuojamos lėlės vaidino Trakų pilies valdovams – nežinoma, bet šios europinės tradicijos aidą išgirdę Vilniaus teatras „Lėlė“ ir Trakų istorijos muziejus 2000-aisiais pradėjo 15 metų vykusį bendrą edukacinį-kultūrinį projektą „Lėlės vaidina Trakų pilyje“. Jo metu visos Lietuvos vaikai, grupėmis ir pavieniui, galėjo ne tik aplankyti pilį, apžiūrėti istorinę ekspoziciją, bet ir didžiojoje pilies menėje pamatyti lėlių vaidinimą.

Gyvojo lėlių muziejaus parodoje eksponuojamos lėlės, objektai, plakatai primins buvusias edukacinio-kultūrinio projekto akimirkas, o šiemet vėl pilyje vaidinsiančios lėlės pratęs didelio populiarumo sulaukusį projektą.
Jį iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.
 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?