Lietuvos teatro sąjungos apdovanojimas - teatrologei Daivai Šabasevičienei

Lietuvos teatro sąjunga 2017 metus palydi svarbia tradicija - apdovanodama pinigine premija teatrologą už reikšmingą ir aktyvią profesinę veiklą. Tai vienintelis apdovanojimas teatro kritikams šalyje, skiriamas nuo 2009 metų.

 Teatrologė D.Šabasevičienė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Teatrologė D.Šabasevičienė.<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2017, 4:22 PM, atnaujinta Dec 11, 2017, 4:23 PM

Šiemet  premija atiteko teatrologei Daivai Šabasevičienei už knygas apie teatro menininkus ir nuoseklų rūpinimąsi teatro istorija, už profesionalią kritiką,  atsidavimą teatrui.

D.Šabasevičienė yra ilgametė Lietuvos nacionalinio dramos teatro literatūros skyriaus vedėja. Jos pastangomis buvo įsteigtas teatro leidybos skyrius.

Teatrologė yra parengusi ir išleidusi nemažai informatyvių, gausiai iliustruotų Lietuvos nacionalinio dramos teatro,   atskirų režisierių kūrybą bei atskirus spektaklius pristatančių leidinių,  parašė knygas apie Joną Vaitkų, Valentiną Masalskį, Regimantą Adomaitį.

D.Šabasevičienė nuolat  rašo straipsnius ir recenzijas apie teatrą, yra paskelbusi kelias dešimtis mokslinių straipsnių ir per šimtą recenzijų apie dramos teatro spektaklius, parodas, pokalbių su teatro artistais, režisieriais, dailininkais. Nuo 2013-ųjų ji taip pat  dėsto Vilniaus dailės akademijoje.

Lietuvos teatros sąjunga anksčiau šia premija yra apdovanojusi teatrologus Vaidą Jauniškį, Ramunę Balevičiūtę, Šarūnę Trinkūnaitę, Rūta Oginskaitę.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.