Paskelbti pretendentai Vyriausybės kultūros ir meno premijoms gauti

Kultūros ministerijoje įvyko Vyriausybės Kultūros ir meno premijų komisijos posėdis, kurio metu, įvertinus siūlomų 48 pretendentų veiklą, slaptu balsavimu buvo atrinkti 12 kandidatų Vyriausybės kultūros ir meno premijoms gauti.

 Vaikų knygos karalienė – poetė Violeta Palčinskaitė.<br> Eltos nuot.
 Vaikų knygos karalienė – poetė Violeta Palčinskaitė.<br> Eltos nuot.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2017, 1:11 PM, atnaujinta Dec 21, 2017, 1:21 PM

Komisija už svarų indėlį į kultūrą ir meną ir ypatingus šios srities nuopelnus rekomendavo Vyriausybės kultūros ir meno premijas skirti – muzikantų duetui „Armonas-Uss Duo“ – Irenai Uss-Armonienei ir Rimantui Armonui, architektui Gintarui Balčyčiui, grafikei Sigutei Chlebinskaitei, teatrologei Audronei Girdzijauskaitei, tekstilininkei Linai Jonikei, kino kritikei Izoldai Keidošiūtei, dailėtyrininkei ir poetei Laimutei Kreivytei, poetei Violetai Palčinskaitei, kompozitorei, kultūros veikėjai Snieguolei Pranulienei, tapytojai Eglei Ridikaitei, aktoriui Arūnui Sakalauskui ir šiuolaikinio šokio atlikėjui Mantui Stabačinskui.

Premija skiriama Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną ir ypatingus šios srities nuopelnus. Nuo 2008 m. Vyriausybės kultūros ir meno premija yra 340 bazinių socialinių išmokų dydžių. Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų.

Komisijos sprendimas bus pateikiamas Lietuvos Respublikos Vyriausybei patvirtinimui.

Kultūros ministerijos informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.