Paaiškėjo konkurso į Operos ir baleto teatro vadovus komisija

Šiandien Kultūros ministerijoje vyksta Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinio direktoriaus atrankos komisijos posėdis. Apie 20 val. turėtų paaiškėti konkurso į šio teatro vadovus baigtis.

 V.Ščiavinsko nuotr.
 V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2018, 10:53 AM

Kultūros ministerija paskelbė komisijos narių pavardes, tarp kurių – tik kelios žinomos kultūros bendruomenei. Komisijai pirmininkauja Laimonas Ubavičius, tarp jos narių yra muzikologės Jūratė Katinaitė, Audronė Žiūraitytė ir Judita Žukienė. Kiti nariai - Lineta Jakimavičienė, Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, Darius Sadeckas,  Eglė Saudargaitė ir Gintautė Žemaitytė.

Konkurse į LNOBT vadovus paraiškas yra pateikę 13 kandidatų. Ankstesnis konkursas spalio pabaigoje neįvyko, nes komisijos sprendimu nė vienas iš kandidatų neatitiko minimalių reikalavimų. 
Ankstesniame konkurse paraiškas buvo pateikę aštuoni asmenys. Tada ministerija neatsižvelgė į STT siūlymus viešinti konkurso komisiją. 

Nuo praėjusių metų birželio teatrui laikinai vadovauja finansų vadybininkas Sigitas Žutautas. Jis pakeitė iš pareigų nušalintą ilgametį buvusį LNOBT generalinį direktorių Gintautą Kėvišą. Pastarasis, anot žiniasklaidos, nuo vasario mėnesio bus Serbijos nacionalinio teatro patarėjas ir kūrybinės strategijos formuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.