Knygų mugėje – kvepiančios pasakos vaikams

Paskutinį vasario savaitgalį Vilniuje vyksiančioje knygų mugėje leidykla „Verslas ar menas” pristatys dvi unikalias knygas vaikams – „Užsimerk” ir „Marsiečio abėcėlę”. Knygoms tekstus ir kvapus sukūrė Lietuvos vaikai dalyvavę leidyklos inicijuotuose socialiniuose projektuose, o iliustravo profesionalūs menininkai Nomeda Marčėnaitė ir Vilmas Narečionis.

 E.Jokužytė su neregiais vaikais kuria kvapus pasakoms.
 E.Jokužytė su neregiais vaikais kuria kvapus pasakoms.
„Marsiečio abėcėlė“ - itin naudinga knyga ir vaikams, ir jų tėveliams apie sveiką gyvenseną: fizinį aktyvumą, mitybą, asmens higienos įpročius ir kitus gerus dalykus, kuriuos išmano kiekvienas marsietis.
„Marsiečio abėcėlė“ - itin naudinga knyga ir vaikams, ir jų tėveliams apie sveiką gyvenseną: fizinį aktyvumą, mitybą, asmens higienos įpročius ir kitus gerus dalykus, kuriuos išmano kiekvienas marsietis.
Knyga „Užsimerk” išleista ir reginčiųjų, ir Brailio raštu su taktilinėmis N.Marčėnaitės sukurtomis iliustracijomis bei kvepiančiomis pasakomis. 
Knyga „Užsimerk” išleista ir reginčiųjų, ir Brailio raštu su taktilinėmis N.Marčėnaitės sukurtomis iliustracijomis bei kvepiančiomis pasakomis. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 21, 2018, 6:37 PM

Knyga „Užsimerk“ ypatinga tuo, kad ji skirta visiems – knyga išleista ir reginčiųjų, ir Brailio raštu su taktilinėmis N.Marčėnaitės sukurtomis iliustracijomis bei kvepiančiomis pasakomis. Taip, ši knyga kvepia!

Pirmą kartą Lietuvoje, bus pristatyta knyga vaikams, kurią galima skaityti net keturiais pojūčiais: rega, lytėjimu, klausa ir uosle.

Knygai tekstus sukūrė Lietuvos vaikai, kurie dalyvavo pasakų rašymo konkurse „Kaip aš matau pasaulį užmerktomis akimis“. Keturi šios knygos kūriniai turi savo kvapus – juos sukūrė socialiniame projekte „Neregimas kvapų pasaulis“ dalyvavę neregintys vaikai, padedami parfumerio Aisčio Mickevičiaus.

„Kas nutiktų, jei spalvotas pasaulis su vaivorykštėmis, saulėlydžiais, gėlėmis ir dangaus žydryne vieną akimirką taptų juodas ir paskęstų tamsoje? Ar jis vis dar būtų toks pat gražus?

Lietuvos vaikai, pakviesti į aplinką pažvelgti kitaip, sukūrė pasakas, kuriose pasaulį pamatė ne akimis ar kitais pojūčiais, o širdimi. Tarptautinės vaikų ir jaunimo asociacijos (IBBY) narių komisija iš 44 mokyklų atsiųstų 150 moksleivių kūrinių išrinko šešias pasakas – jos pateko į knygą, skirtą ir matantiems, ir neregiams.

 „Užsimerk“ regintiesiems padės pažvelgti į pasaulį neregio akimis, o negalintiems matyti vaikučiams bus puiki galimybė skaityti drauge su visais, nes knygelė išleista ir Brailio, ir reginčiųjų raštu. Taigi, skaitydami užsimerkite ir sekite vaikų pėdutėmis, kad pamatytumėte, koks gražus ir spalvingas gali būti prieblandos pasaulis”, –pasakojo leidyklos „Verslas ar menas” direktorė Eglė Jokužytė. 

„Marsiečio abėcėlė“ – itin naudinga knyga ir vaikams, ir jų tėveliams apie sveiką gyvenseną: fizinį aktyvumą, mitybą, asmens higienos įpročius ir kitus gerus dalykus, kuriuos išmano kiekvienas marsietis.

Knyga suprantama ir aiški todėl, kad smagius „Marsiečio abėcėlės“ pasakojimus apie marsiečių nuotykius ir gebėjimą sveikai bei laimingai gyventi taip pat sukūrė patys vaikai, kurie dalyvavo edukaciniame projekte „Sveikos gyvensenos abėcėlė“.

„Sveikos gyvensenos abėcėlė“ – tai pradinių klasių mokinių neformaliojo švietimo projektas, įgyvendintas nacionaliniu mastu. Projekte dalyvavo 85 Lietuvos mokyklos. Iš jų pagal idėjos autorių kriterijus ir mokytojų motyvacinius laiškus buvo atrinktos 14 klasių. Net 275 trečių klasių mokiniai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių dalyvavo edukacinėje programoje ir, atlikdami interaktyvias užduotis, diskutavo apie sveiką mitybą, aktyvų ir turiningą laisvalaikį, gamtosaugą.

Knygai „Marsiečio abėcėlė“ atrinktos trylika vaikiško humoro nestokojančių istorijų apie marsiečių nuotykius, o juos iliustravo profesionalus dailininkas V.Narečionis. Kuriant tekstus ranką pridėjo ir knygos sudarytoja Eglė Jokužytė kartu su projekto komanda.

Knygos „Užsimerk“ pristatymas vyks Vilniaus knygų mugėje „Litexpo” vasario 23 d. 17 val. 4-ojoje salėje, Vaikų scenoje.

„Marsiečio abėcėlės“ pristatymas – vasario 24 d. 16 val. 4-oje salėje, Vaikų scenoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.