Saulius Petreikis pristato du naujus vaizdo klipus ir kviečia į koncertus

Nors pavasario pradžia lietuvių ir pasaulio muzikos viešintojui Sauliui Petreikiui  buvo itin intensyvus laikas dėl grandiozinio koncerto programos „Pasaulis sveikina Lietuvą“ ir naujų kompaktinių plokštelių pristatymo, energija trykštantis atlikėjas jau siūlo gerbėjams du naujus vaizdo klipus – „Pavasario paukštukai“ bei „Samogitian Jig“ (Žemaitijos šokis). 

 S.Petreikis. <br> LR archyvo nuotr.
 S.Petreikis. <br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 4:49 PM

„Pavasario paukštukais” muzikas siekė perteikti klausytojams  pavasario džiaugsmą, kuris pripildo krūtinę stebint bundančią gamtą: kai ryte pažadina paukščių čiulbesys, uodi ką tik nupjautą žolę, kvapnias alyvas, matai, kaip gamta eina iš proto kraudama pumpurus, žaliuodama, žydėdama ir dovanodama visą savo prabudimo grožį ir energiją. 

„Samogitian Jig“ – tai meilė gimtai Žemaitijai ir šokiams. Į Sauliaus atliekamą muziką neretai įsilieja ir airių liaudies muzikos motyvai, kurie skleidžia ypatingai džiugią energiją, puikiai tinkančią atlikėjo mėgstamiems audringiems šokiams. Kaip patikino kūrinio autorius Donatas Petreikis: „Žemaičiai moka linksmintis!“. Lai vasaros linksmybės prasideda su „Somogitian Jig“.

„Pavasario paukštukai“ ir „Samogitian Jig“ nufilmuoti vienu dubliu. „Mums labai svarbu gyvas atlikimas”,- pabrėžė S.Petreikis. Už lango dar spaudžiant šaltukui Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode kūrinį gyvai įgrojo Saulius Petreikis, Donatas Petreikis, Mariuszas Prasniewskis, Vytautas Mikeliūnas, nufilmavo Vytautas Adomaitis. 

Šiuo metu atlikėjas ruošiasi būsimiems koncertams gegužės 31 d. Marijampolėje, birželio 8 d. (kartu su Egle Sirvydyte) Troškūnuose, birželio 16 d. Telšiuose, birželio 17 d. Bistrampolio dvare kartu su Vytaute Pupšyte. 

Daugiau informacijos apie atlikėją ir artėjančius renginius rasite internete ("Facebook"  bei asmeniniame puslapyje), o norinčius įsigyti S.Petreikio įrašų, kviečiame kreptis el. adresu: spmuzika@gmail.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.