Iš šiaurės vakarų Ispanijos – keltiškos melodijos

Ispanijos ambasada Vilniuje birželio 8 dieną kviečia į antrąją pavasario šventę Vasaros terasoje. Praėjusiais metais šventė buvo skirta Andalūzijai. Jos metu koncerte turėjome išskirtinę progą paklausyti flamenko ir džiazo grupės „Mixto-Lobo“.

Aistė Bružaitė.<br>Rengėjų nuotr.
Aistė Bružaitė.<br>Rengėjų nuotr.
Pedro Lamas.<br>Rengėjų nuotr.
Pedro Lamas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 12:47 PM, atnaujinta Jun 1, 2018, 12:15 PM

Šiemet šventę ambasada skiria Galisijai, kurios kultūrinės ir muzikinės tradicijos labai skiriasi nuo likusios Ispanijos dėl savo keltiškų šaknų. Renginio programoje dalyvaus dūdmaišininkas Pedro Lamas iš La Korunijos, taip pat lietuvių kanklininkė Aistė Bružaitė. 

Pirmąkart Vilniuje renginio svečiai turės galimybę išgirsti dviejų skirtingų muzikinių tradicijų mišinį, tačiau abi šias tradicijas jungia panašūs instrumentai, kadangi kanklėms artimas instrumentas egzistuoja ir Galisijos folklore. 

Tradicinės muzikos mokytojas ir tyrėjas Pedro Lamas yra laikomas vienu geriausių Galisijos muzikinių tradicijų istorijos profesionalų. Pelnęs daugiau kaip 50 apdovanojimų per visą savo karjerą, jis pasižymėjo kaip muzikas, kompozitorius, muzikinių kūrinių aranžuočių autorius ir kitų atlikėjų meno vadovas. 

Be to, Pedro Lamas La Korunijos muzikos konservatorijoje yra įgijęs aukštąjį muzikinį išsilavinimą – džiazo specializaciją. Kartu su kolega Roberto Somoza yra Galisijos džiazo orkestro įkūrėjai. Pastaraisiais metais Pedro Lamas aktyviai muzikuoja ir skaito pranešimus tiek Ispanijoje, tiek ir Europoje, Amerikoje, Azijoje.

Jau antrą dešimtį aktyviai Lietuvos ir užsienio muzikiniame gyvenime dalyvaujanti Aistė Bružaitė užsiima profesionalios kanklininkės veikla. Plėsdama kanklių muzikos galimybes ji dalyvauja įvairiuose projektuose su klasikiniais muzikos instrumentais ir orkestrais, groja įvairiuose ansambliuose, nevengia iššūkių ir naujovių. Su įvairiais ansambliais yra parengusi net keturias kompaktines plokšteles. Muzikė rengia tarptautinius ir respublikinius renginius, koncertus, seminarus visoje Lietuvoje, dalyvauja tarptautinėse ir respublikinėse konferencijose, seminaruose. 

Renginio metu bus galima įsigyti ispaniško maisto, kurį tieks Vilniuje įsikūręs ispaniškas restoranas „La Cocina de José“. Lankytojai, besiklausydami keltiškų melodijų, turės progą paragauti ispaniškos virtuvės skanėstų.

Vieta ir laikas: „Vasaros terasa“ (kiemelis), Vilniaus g. 39,  birželio 8 d., 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.