Lietuvoje sukurtas „Emojito“ pateko į geriausių pasaulio stalo žaidimų trejetuką

Pirmą kartą prestižiniuose  stalo žaidimų apdovanojimuose „Spiel des Jahres 2018“ Vokietijoje buvo įvertinti ir Lietuvos atstovai. Vaikų žaidimų kategorijoje Lietuvoje sukurtas stalo žaidimas „Emojito“ (autorius Urtis Šulinskas) pateko į geriausių pasaulyje stalo žaidimų vaikams trejetuką! 

 Žaidimo „Emojito“ autorius U.Šulinskas.
 Žaidimo „Emojito“ autorius U.Šulinskas.
  Žaidimo „Emojito“ autorius U.Šulinskas.
  Žaidimo „Emojito“ autorius U.Šulinskas.
 Žaidimas „Emojito“ ugdo kūrybingumą.
 Žaidimas „Emojito“ ugdo kūrybingumą.
Žaidimas „Emojito“ - linksmas ir naudingas būdas leisti laiką kartu. 
Žaidimas „Emojito“ - linksmas ir naudingas būdas leisti laiką kartu. 
  Žaidimas „Emojito“.
  Žaidimas „Emojito“.
Stalo žaidimus naudinga žaisti kiekvienam – ir mažam, ir suaugusiam. 
Stalo žaidimus naudinga žaisti kiekvienam – ir mažam, ir suaugusiam. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-06-14 11:57

Tokio lygio apdovanojimuose lietuviškas stalo žaidimas dalyvavo pirmą kartą. Turint omenyje, kad pasaulyje kasmet sukuriama ir išleidžiama beveik 3 tūkstančiai naujų stalo žaidimų, patekti į geriausiųjų trejetą – didžiulis laimėjimas!

Kasmet stalo žaidimų srities profesionalai išrenka tris geriausius žaidimus, besivaržančius dėl metų stalo žaidimo titulo keliose skirtingose „Spiel des Jahres“ nominantų kategorijose. Į metų geriausiojo titulą pretenduojantys stalo žaidimai vertinami pagal šiuos kriterijus: žaidimo koncepcija (originalumas, žaidybiškumas, žaidimo vertė), taisyklių struktūra (išdėstymas, aiškumas, suprantamumas), vizualinis pateikimas ir apipavidalinimas (dėžutė, žaidimo lenta, taisyklės) bei autorinis žaidimo dizainas (žaidimo funkcionalumas, apipavidalinimas). 

Stalo žaidimas „Emojito“ – tai kartu ir emocinio intelekto (EQ) įgūdžius lavinantis žaidybinis įrankis, kurio tikslas – padėti žaidėjams suprasti savo ir kitų patiriamas emocijas, jas atskirti, išreikšti bei išmokti meistriškai valdyti. Žaidimą sudaro 100 kortelių, kuriose pavaizduotos skirtingos veikėjų emocijos, reiškiamos žaidėjų veido mimikomis ir garsais. 

Žaidimas „Emojito“ skirtas visai šeimai, draugų kompanijoms, kaip ypač linksmas ir naudingas būdas leisti laiką kartu. 

„Svarbu tai, kad, žaisdami su kitais žmonėmis, kartu patiriame emocijas, kaip leisdamiesi į bendrą nuotykį ar kelionę. Bendri pojūčiai stiprina kartu žaidžiančių šeimos narių, draugų ar pažįstamų ryšius“, – teigė žaidimo autorius Urtis Šulinskas. 

Stalo žaidimų kūrėjas pripažino, kad stalo žaidimų kultūra Lietuvoje pradėjo vystytis palyginus neseniai. Tačiau šiandien situacija sparčiai gerėja. Pats žaidimo autorius prieš keletą metų įkūrė stalo žaidimų kultūrą Lietuvoje puoselėjantį projektą „Vienaragis.LT“, kurio tikslas – supažindinti Lietuvos visuomenę su stalo žaidimų kultūra, atskleisti stalo žaidimų grožį ir parodyti bei įrodyti jų praktinę naudą! 

Žaidžiant įvairius stalo žaidimus ugdomi svarbūs asmeniniai ir socialiniai įgūdžiai, tokie kaip loginis, strateginis mąstymas, darni tarpusavio komunikacija, derybiniai įgūdžiai, empatija, kūrybiškumas, vaizduotė ir daugybė kitų. 

Pasak stalo žaidimų kūrėjo U.Šulinsko, stalo žaidimus naudinga žaisti kiekvienam – ir mažam, ir suaugusiam žaidėjui. Jie padeda sukurti jaukią šeimos atmosferą, skatina nuoširdžiai bendrauti tarpusavyje ir geriau pažinti save bei kitus.

„Pastebiu, kad Lietuvoje suaugusieji dažniausiai perka stalo žaidimus tik vaikams, norėdami kuo nors juos užimti. Dažnai manoma, kad tai – vaikams skirta pramoga. Tačiau iš tikrųjų gebėjimas žaisti – kiekvienam reikalinga savybė ir patirtis, leidžianti ištrūkti iš kasdienės rutinos“, – aiškino stalo žaidimų kūrėjas.

U.Šulinsko kūrybiniame bagaže – jau keliasdešimt autorinių stalo žaidimų ir daugybė žaidimų idėjų. Dar šią vasarą bus išleistas naujausias jo žaidimas „Pasakų Skrynelė“, lavinantis vaikų ir suaugusiųjų kūrybiškumą, vaizduotę ir nuoseklaus minčių dėstymo įgūdžius. 

Lietuvoje sukurtą ir pasaulyje pripažintą stalo žaidimą „Emojito“ jau yra išleidusios trys garsios stalo žaidimų leidyklos: „Tactic“, „Desyllas Games“, „HUCH!“. Žaidimo atstovas Lietuvoje – stalo žaidimų kultūros projektas „Vienaragis.LT“. 

Daugiau apie projektą Vienaragis.LT: https://www.facebook.com/Vienaragis.LT/ 

Parengė Miglė Kačinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.