Tarp „Ars SummerFest“ dalyvių – ir pasaulinės žvaigždės

Šiemet trečiąkart vykstantis festivalis „Ars SummerFest“ užsimojo stebinti klasikinės muzikos gerbėjus ir įpūsti naujų vėjų į Lietuvos muzikinį gyvenimą.

 Festivalis „Ars SummerFest“
 Festivalis „Ars SummerFest“
 Stephanas Picardas
 Stephanas Picardas
 Stephanas Picardas
 Stephanas Picardas
 Garthas Knoxas
 Garthas Knoxas
 Garthas Knoxas
 Garthas Knoxas
 Garthas Knoxas
 Garthas Knoxas
Daugiau nuotraukų (6)

Gintarė Kaminskaitė

Jul 9, 2018, 2:37 PM

Greta daugybės pasirodymų netradicinėse erdvėse – kavinėse, oro uoste, viešbutyje ir net gatvėje – festivalio organizatoriai siūlo ir aukščiausio lygio žvaigždžių koncertus. Liepos 11 ir 12 dienomis „Ars SummerFest“ renginiuose pasirodys ir vieni ryškiausių pasaulyje smuiko ir alto atlikėjų – Stephanas Picardas ir Garthas Knoxas. Abiem atlikėjams tai bus debiutas Lietuvoje.

S. Picardas vadinamas vienu geidžiamiausių pasaulyje smuiko profesorių. Jo studentai – prestižiškiausių konkursų laureatai bei geriausių pasaulio orkestrų, tokių kaip Berlyno filharmonijos, nariai. Barselonoje gimęs smuikininkas vėliau su šeima persikraustė gyventi į Vokietiją, ten ir pradėjo mokytis muzikos.

Laimėjęs tarptautinį Maria Canals ir Vokietijos nacionalinį muzikos konkursus S. Picardas pradėjo koncertuoti kaip solistas su geriausiais pasaulio simfoniniais orkestrais ir groti įvairiuose kameriniuose ansambliuose.

Šiuo metu smuikininkas koncertuoja ir veda meistriškumo kursus visame pasaulyje – Europoje, JAV, Kanadoje, Korėjoje, Japonijoje, Pietų Amerikoje ir Naujoje Zelandijoje. Be to, jau daugiau nei dvidešimt metų S. Picardas – vieno geriausių pasaulio muzikos universitetų – Hannso Eislerio akademijos Berlyne profesorius.

G. Knoxas – unikali asmenybė muzikiniame pasaulyje. Jis stebina ne tik kaip fenomenalus atlikėjas, išmanantis ir grojantis viską: nuo baroko iki šiuolaikinės muzikos, bet ir kaip kompozitorius. Jo kūrinius užsako net „Grammy“ laimėtojai Kronos kvartetas ir jie atliekami tokiose salėse kaip „Carnegie Hall“ ar Berlyno filharmonija.

G. Knoxas pradėjo savo karjerą kaip vienas iš Pierre'o Boulez ansamblio narių, o vėliau prisijungė prie Arditti kvarteto, kur susipažino su šiuolaikine muzika ir atliko daugybę kūrinių, kurie vėliau tapo chrestomatiniai, premjerų.

Vėliau pats ėmė kurti muziką ir tapo vienu geidžiamiausių kompozitorių, taip pat grojimo technikos novatoriumi. Be kitų savo veiklos sričių, G. Knoxas šiuo metu taip pat domisi senovinės muzikos atlikimu ir yra įvaldęs retą barokinį styginį instrumentą „viola d‘amore“.

S. Picardas ir G. Knoxas pasirodys festivalio „Ars SummerFest“ koncertuose salėje „White Piano Hall“ liepos 11 ir 12 dienomis: liepos 11 d. S. Picardas koncertuos kartu su violončelės profesoriumi iš Belgijos Jereonu Reulingu ir pianistu iš Ekvadoro Andrésu Añazco, o liepos 12 d. G. Knoxas su lietuvių atlikėjais Dalia Dėdinskaite, Glebu Pyšniaku, Pauliumi Gefenu ir Rimvydu Savicku atliks savo kūrinius „Wild animals“, „9 fingers“ ir kitus.

Daugiau informacijos apie festivalio renginius galima rasti: www.ars-summerfest.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?