Dainų šventėje solistė jautė žirgo palaikymą

Lietuvos valstybės šimtmečiui skirtos Dainų šventės žiūrovus nustebino renginio atidarymo ceremonijoje dainuodama ant žirgo atjojusi solistė Gabrielė Bielskytė. Prieš šį pasirodymą jojimą dievinančiai merginai teko treniruotis – prisipratinti žirgą Domino.

Dainų šventėje G.Bielskytei sudėtingiausia buvo viena ranka valdyti žirgą, o kitoje laikyti degantį fakelą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dainų šventėje G.Bielskytei sudėtingiausia buvo viena ranka valdyti žirgą, o kitoje laikyti degantį fakelą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

Jul 14, 2018, 11:37 AM

27 metų Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė G.Bielskytė į Dainų slėnį išdidžiai atjojo vilkėdama Mažosios Lietuvos moters tautinį kostiumą, vienoje rankoje laikydama degantį fakelą, kitoje – žirgo pavadį.

Improvizuotame pasirodyme su muzikantu Sauliumi Petreikiu, kuris raliavo su pučiamaisiais liaudies instrumentais, solistė paskelbė nuo 1924 metų Kaune organizuojamos šventės pradžią ir fakelą perdavė renginio organizatoriams. Tai buvo įžanga ir į „Tautišką giesmę“, kuri nuskambėjo netrukus.

„Šis vaidmuo buvo labai svarbus mano gyvenime. Atidaryti Dainų šventę kaip raitelei ir dainininkei, į kurią nukreipta tūkstančiai akių, yra didelė garbė“, – kalbėjo G.Bielskytė.

Solistė gavo naujų potyrių

Svarbius vaidmenis teatre vis dažniau pastaruoju metu gaunančiai merginai raitos atlikėjos vaidmuo – visiškai nauja patirtis, nors būdama moksleivė ir studentė Dainų šventėse ji yra dalyvavusi kaip choristė.

Atidaryti Dainų šventę Gabrielę pakvietė šio renginio režisierė Viktorija Streiča. Žinodama apie solistės pomėgį žirgams ji pasiteiravo, ar kaunietė galėtų jodama ant žirgo laikyti deglą ir kartu dainuoti.

Jodinėjimas Gabrielės gyvenime atsirado prieš dešimtmetį, kai jos tėvas įsigijo žemaituką.

„Arklius myliu nuo vaikystės, o jodinėti kaime ir sodyboje pradėjau tuomet, kai tėtis nupirko gražuolį žirgą, kurį pavadinome Simeronu. Šis pomėgis mane labai sužavėjo. Jodinėti patinka iki šiol. Buvo ne viena fotosesija, per kurią esu įsiamžinusi su žirgais“, – kalbėjo G.Bielskytė.

Mokėsi jojimo paslapčių

Pasiūlymas išskirtinai pasirodyti Dainų šventėje G.Bielskytei pasirodė labai įdomus. Tačiau dainininkei šiek tiek baimės kėlė žinia, kad joti reikės ne savu, o kitu žirgu.

„Kadangi šventėje buvo tūkstančiai žmonių, degė ugnis, garsiai skambėjo muzika ir netrūko bruzdesio, negalėjau joti renginiuose dalyvauti nepratusiu žirgu. Teko susipažinti ir treniruotis su nauju gyvūnu“, – sakė pašnekovė.

Prieš Dainų šventę G.Bielskytė ne vieną dieną praleido Kauno rajono jojimo sporto klube „Eskadronas“, kur mokėsi joti žirgu vardu Domino.

Kadangi iki tol ji nebuvo buvusi profesionalioje jojimo treniruotėje, šios sporto šakos paslaptis Gabrielei atskleidė jojimo treneris Linas Zakarevičius.

Domino jojo iškelta galva

„Sudėtingiausia buvo išmokti joti tiesia nugara, viena ranka valdant žirgą, o kitoje laikant degantį fakelą. Tačiau Domino yra toks nuostabus, ramus ir žmogų jaučiantis gyvūnas, kad mes greitai susibičiuliavome ir mums puikiai pavyko pasirodyti žiūrovams“, – įsitikinusi atlikėja.

Domino – patyręs žirgas, ne kartą dalyvavęs tarptautiniuose riterių turnyruose. Juo jodami riteriai šaudo iš lanko. Šis žirgas skirtas ir treniruoti vaikus.

Nepaisant to, prieš Dainų šventės atidarymą Gabrielė pajuto, kad žirgas jaudinosi ne mažiau nei raitelė.

„Abu įjojome jaudindamiesi, net jutome šiokį tokį vienas kito drebėjimą. Tačiau išvydęs minią Domino iškart pasitempė, iškėlė galvą ir išdidžiai kėlė kojas. Aš išdainavau, ir tai buvo mudviejų sėkmė“, – tikino G.Bielskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.