Rengiamas Gintauto Labanausko eilėraščių knygos „Kažkada“ pristatymas

Rugpjūčio 22 d., trečiadienį, 18 val. Maironio lietuvių literatūros muziejuje (Rotušės a. 13, Kaunas) įvyks Gintauto Labanausko naujos eilėraščių knygos „Kažkada“ pristatymas. 

Gintautas Labanauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gintautas Labanauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 3:43 PM

Renginyje su knygos autoriumi dalyvaus Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius aktorius Egidijus Stancikas, aktorės Laima Rupšytė-Strazdauskienė, Hana Šumilaitė. Romansus pagal G.Labanausko eiles atliks Matas Kaunietis.

Prof. dr. Gintautas Labanauskas gimė 1963 m. Šilutėje. Dabar gyvena Kaune. G.Labanauskas – lakūnas inžinierius, ekonomikos mokslų daktaras, Kauno technologijos universiteto profesorius. Nuo 2003 iki 2014 m. jis vadovavo Vidaus vandens kelių direkcijai. Kelerius metus dirbo Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijoje, ėjo Tranzito ir geležinkelių transporto departamento direktoriaus pareigas. Šiuo metu dirba VšĮ „Ekoagros“, atsakingos Lietuvoje už ekologinės gamybos, ekologiškų ir nacionalinės kokybės produktų sertifikavimą, direktoriumi.

G.Labanauskas yra visuomeninio judėjimo „Dirbam Kaunui“ narys. Lietuvos Respublikinės Afganistano karo veteranų organizacijos pirmininko pavaduotojas. Tris kadencijas buvo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys. 2002 m. su bendraminčiais įkūrė Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondą. 

Pirmąją knygą G.Labanauskas išleido 2005 m. Jo kūrybiniame bagaže – poezija, apybraižos, esė, dienoraštis ir kt. žanrai. „Kažkada“ – penkioliktoji autoriaus knyga. Tai autoriaus pamėgta klasikinė, rimuota poezija, retrospektyvinės įžvalgos, daugialypiai žmogiškosios esaties savitumai ir, – tai galima laikyti šio autoriaus pasirinkta ir nuosekliai išlaikoma pozicija, – pastanga puoselėti stiprybę ne tik savyje, bet ir kituose“ – teigė  huanitarinių mokslų daktarė Eugenija Vaitkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.