Senajai „Rotondai“ Gedimino kalno papėdėje nušvito viltis

Gedimino kalno papėdėje per du dešimtmečius apleista stovėjusi buvusi ledainė „Rotonda“ pagaliau sulauks naujakurių – muzikinis klubas „Tamsta“ čia įkurs kamerinės muzikos kavinę.

Puikioje miesto vietoje esanti „Rotonda“ neveikia nuo 1992 metų.
Puikioje miesto vietoje esanti „Rotonda“ neveikia nuo 1992 metų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2018, 3:24 PM

„Jau greitai senojoje ledainėje ledus judins klasikinė muzika. Daugiau nei dvidešimt metų „Rotonda“ keliavo iš vienų nuomininkų rankų į kitas, tačiau nebuvo jokių rezultatų. Pagaliau galime pasidžiaugti, kad šis keistas maratonas baigiasi, – turime naujus nuomos konkurso laimėtojus, kurie miestiečiams grąžins šią svarbią erdvę“, – sakė sostinės savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderis.

Kavinė organizuos gyvos klasikinės muzikos koncertus, poezijos skaitymus, taip pat rengs susitikimus ir pokalbių vakarus su įvairiais menininkais, kompozitoriais ir rašytojais.

Planuojama, kad, sutvarkius ir visiškai pritaikius naująsias patalpas, senojoje „Rotondoje“ atsiras ir meno galerija, vyks edukaciniai renginiai. Tikimasi, kad kavinė savo veiklą galės pradėti jau kitų metų pavasarį.

Konkursą laimėjusi įmonė į esamų patalpų sutvarkymą investuos apie 100 tūkst. eurų. Savivaldybė savo ruožtu įrengs inžinerines komunikacijas, elektros tinklus.

Kavinė-ledainė „Rotonda“ Bernardinų sodo ir Gedimino kalno pašonėje buvo pastatyta 1956 metais, veikė iki 1992 m. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.