Stebuklingas Paliesiaus dvaras lapkritį džiugins pasaulinio lygio žvaigždžių koncertais

Rudens sezonui įsibėgėjus kviečiame jus įsikrauti gerų emocijų ir pripildyti sielą grožio bei nepakartojamų jausmų Paliesiaus dvaro koncertų salėje. Džiaugiamės galėdami jums pasiūlyti išskirtinai parinktą programą ne tik klasikos, bet ir džiazo melomanams.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 3:02 PM, atnaujinta Nov 7, 2018, 3:25 PM

Rudeniškomis spalvomis pasipuošusių medžių apsuptyje melancholiją išblaškys gyva mėnesio pradžios programa, o lapkričio 10, 11 bei 17 d. kviesime jus kartu nerti į estetikos kupinas klajones aukščiausios prabos virtuozų muzikos nulietais garso takais. Šio mėnesio programa išsiskiria net trimis pasaulinio lygio žvaigždėmis, įprastai koncertuojančiomis garsiausiuose muzikos festivaliuose. Lietuviai turės nuostabią galimybę jas išgirsti jaukioje ir gamtos ramybe užburiančioje aplinkoje.

Lapkričio 10 d. – „The Swing Cats“

„The Swing Cats“ – itin ryškūs „Gypsy“ džiazo atstovai Lietuvoje. Šio stiliaus džiazas, prancūzų k. dar vadinamas „jazz manouche“, – išskirtinė, itin retai girdima energinga muzika. Šio stiliaus atradėju laikomas legendinis čigonų kilmės prancūzų gitaristas Django Reinhardt'as. „Mes mėgstame šį žanrą ir esame jam atsidavę. Tęsiame šią tradiciją ir toliau plečiame šio spalvingo muzikinio žanro ribas“, – taip apie savo kūrybą sako grupės „The Swing Cats“ nariai.

Grupės „The Swing Cats“ (Denisas Murašovas – kontrabosas, Vadimas Stankevičius – solo gitara, Romanas Gorodeckis – ritminė gitara, Gediminas Stankevičius – mušamieji, vokalistai Domas Rolis ir Greta Šimkutė) stiprybė – ilgalaikė sceninė patirtis. Jos biografijoje galima rasti žymiausius Lietuvos tarptautinio masto festivalius, tokius kaip „Bliuzo naktys“, „Granatos Live“, „Jonava Jazz“ ir daugelį kitų. Visi grupės nariai – profesionalūs diplomuoti džiazo muzikantai, kurių asmeninėse muzikinėse biografijose gausu festivalių, konkursų bei tarptautinių pasirodymų.

Lapkričio 11 d. – Julia Kadel SOLO (feat. Ieva Baranauskaitė)

Didžiuojamės galėdami jums pasiūlyti išgirsti vieną perspektyviausių Europos džiazo pianisčių Julią Kadel. Iš Berlyno kilusi pianistė ir kompozitorė yra aktyviai kviečiama groti ne tik Vokietijos, bet ir visos Europos džiazo ir improvizacijos scenose. Paliesiaus dvare Julia pasirodys su savo solo projektu. Neseniai atsiradęs projektas „Julia Kadel Solo“ – tai tarsi junginys muzikantės puikiai įvaldytų dviejų muzikos kalbų: kaip džiazo kompozitorės ir kaip laisvos improvizacijos atstovės.

Julios Kadel muzika yra labai asmeniška, kartais lyriška, kartais eksperimentinė, tyrinėjanti gylį ir ilgį garse bei garso sąveiką su klausytoju. Pasirodymo metu nuo be galo charizmatiškos, profesionalios, spontaniškos ir visuomet besišypsančios atlikėjos neįmanoma atplėšti akių. Džiazo kritikai ją liaupsina, o muzikantai tarpusavyje varžosi dėl vietos scenoje šalia jos, šiuo metu net garsusis įrašų studijos ECM vadovas Manfredas Eicheris svarsto galimybę įrašyti ir išleisti Julios Kadel solo albumą.

Koncerto pabaigoje prie Julia Kadel keletui kūrinių prisijungs ir Lietuvoje puikiai žinoma kompozitorė, vokalistė bei klavišininkė Ieva Marija Baranauskaitė. Muzikantės, susipažinusios Berlyne, jau keletą metų bendradarbiauja muzikos srityje. Paliesiaus dvare vyksiančiame koncerte Lietuvos klausytojai turės unikalią progą išvysti šias dvi muzikantes kartu vienoje scenoje.

Lapkričio 17 d. – Aleksandras Kniazevas ir Kasparas Uinskas

Paskutinis mėnesio koncertas ne ką tenusileidžia savo unikalumu. Jame pasirodys tarptautinės spaudos išgirti ir ilgai laukti Lietuvoje atlikėjai – Aleksandras Kniazevas ir Kasparas Uinskas. „A. Kniazevas yra vienas iš nedaugelio šių laikų muzikantų, pasiekusių tokias aukštumas.“ O apie pianistą Kasparą Uinską po Londone „Wigmore Hall“ vykusio koncerto leidinys „Seen And Heard International“ rašė: „Kvapą gniaužiantis jausmingumas, tai buvo absoliučiai magiška...“

Violončelininkas A. Kniazevas, tapęs prestižinio Tarptautinio P. I. Čaikovskio konkurso laureatu, pasaulinės šlovės sulaukė būdamas vos 17-os. Legendinio violončelininko A. Kniazevo koncertų sąraše – garsiausios pasaulio scenos, pasirodymai su garsiausiais pasaulio orkestrais bei žymiausiais mūsų laikų atlikėjais. Jis visuomet laukiamas tokiose prestižinėse koncertų salėse kaip „Concertgebouw“ Amsterdame, „Salle Pleyel“ ir „Théâtre des Champs Élysée“ Paryžiuje, „Palais des Beaux Arts“ Briuselyje, „Wigmore Hall“ ir „Royal Festival Hall“ Londone, „Mozarteum“ Zalcburge, „Musikverein“ ir „Konzerthaus“ Vienoje, „Rudolfinium“ Prahoje bei „Suntory Hall“ Tokijuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.