„MAMA Studios“ kviečia į vieną ryškiausių sezono džiazo koncertų

Lapkričio 22 d., ketvirtadienį, Liudo Mockūno ir įrašų studijos „MAMA Studios“ prieš kelerius metus pradėtas koncertų ciklas „Improdimensija” pristatys vieną ryškiausių šio sezono koncertų. Studijoje viešės ispanų kompozitorius ir pianistas, vienas įdomiausių šiuolaikinių improvizacinės muzikos kūrėjų ir teoretikų Agusti Fernandezas.

 A.Fernandezas (kairėje) ir L.Mockūnas.<br> Organizatorių nuotr.
 A.Fernandezas (kairėje) ir L.Mockūnas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 4:23 PM

Tarp jo scenos partnerių – Peteris Kowaldas, Derekas Bailey, Butchas Morrisas, Evanas Parkeris, Barry Guy, Matsas Gustafssonas, Joelas Ryanas and Peteris Evansas, o jo muzika įamžinta aštuoniasdešimtyje kompaktinių plokštelių. Kartu su A.Fernandezu pasirodys L.Mockūnas.

A.Fernandezo kūryboje svarbūs tiek pasirodymai solo, tiek bendradarbiavimas su improvizacinės muzikos orkestrais.

„Agusti Fernandezas yra vienas svarbiausių avangardo scenos atradėjų Ispanijoje, derinantis XX amžiaus modernios muzikos žinias ir laisvą improvizaciją, kuri virsta galingu ir unikaliu stiliumi” – rašo Niujorko „The Village Voice”.

Jo fortepijono solinę programą „Mutza”, pristatytą Niujorke 2007 m., „All About Jazz” įtraukė į geriausių tų metų koncertų dešimtuką. Šis portalas į metų dešimtukus įtraukė ir jo albumus „Un Ilamp que np s’acaba mai” (PSI), „Aurora” (Maya Records).

Miunchene vykusiuose „BMW Welt Jazz Award” pianistas laimėjo antrąjį prizą su savo trio. Tai tik keli ryškiausi menininko įvertinimai iš ilgo sąrašo.

Agusti tapo ir dokumentinių filmų herojumi. Vienas jų – Lucaso Carabos režisuotas „Los dedos huespedes” apkeliavo kelioliką dokumentinių filmų festivalių.

Šiuo metu A.Fernandezas dėsto Katalonijos aukštojoje muzikos mokykloje. Jį nuolat kviečia Paryžiaus, Estijos muzikos akademijos, Karališkoji konservatorija Hagoje, Ispanijos aukštosios mokyklos. Net tris dienas jis dėstys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos šiuolaikinės muzikos specializacijos studentams.

Iki naujųjų metų „Improdimensija” pristatys dar kelis išskirtinius susitikimus. Laukiamas Dmitrijaus Golovanovo, Jano Maksimovičiaus ir Arkadijaus Gotesmano trio „Infiltrators“, o visai prieš naujuosius, gruodžio 27 d., sezoną užbaigs Lietuvos pianizmo meno simbolis Petras Geniušas ir Liudas Mockūnas improvizacijas ir akademinę muziką siejančia programa. 

Koncertas vyks „MAMA Studios” patalpose Mickevičiaus 29. Vietas galima rezervuoti iš anksto telefonu +370 61713377, el. paštu arunas@mamastudios.net , https://tickets.paysera.com/lt/event/agusti-fernandez-liudas-mockunas arba vietoje likus valandai iki koncerto.

Vietų skaičius įtin ribotas. Renginio kaina 10, senjorams ir studentams 7 eurai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.