Andriaus Juzėno kuriamo lietuviško filmo projektas – Berlyno kino festivalyje

69-ajame tarptautiniame Berlyno kino festivalyje pristatomas lietuvių režisieriaus Audriaus Juzėno naujo vaidybinio kino filmo „Stiklinę pieno, prašau...“ projektas. Filmas kuriamas pagal žymios šiuolaikinės norvegų rašytojos Herbjorg Wassmo to paties pavadinimo romaną. Šių metų „Berlinale“ skirta Norvegijai ir jos kinui. Tarp kitų norvegiškų kino projektų bus ir A.Juzėno filmas, planuojamas kaip Lietuvos ir Norvegijos bendros gamybos kūrinys.

Režisierius A.Juzėnas per filmo „Pelėdų kalnas“ filmavimą.<br> L.Juzėno nuotr.
Režisierius A.Juzėnas per filmo „Pelėdų kalnas“ filmavimą.<br> L.Juzėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-10 12:16, atnaujinta 2019-02-11 12:20

H.Wassmo romanas „Stiklinę pieno, prašau...“ susilaukė didelio tarptautinio pripažinimo, tapo bestseleris ir yra išverstas į daugiau kaip 20 kalbų, tarp jų ir lietuviškai. Romanas taip pat apdovanotas prestižine Šiaurės šalių literatūros premija, dar vadinama Skandinaviška Nobelio premija, už geriausią metų prozos kūrinį.

Būsimasis filmas, kurį planuojama kurti šiemet, pasakoja dramatišką lietuvės merginos Dorotėjos istoriją. Mergina išvyksta uždarbiauti į Švediją, bet pakliūva į prekeivių žmonėmis rankas ir tikrąja prasme yra parduodama į sekso ir prostitucijos vergiją Norvegijoje. Istorija pagrįsta tikrais faktais ir įvykiais – rašytoja H.Wassmo lankėsi Lietuvoje ir čia rinko medžiagą iš pirmųjų lūpų. Romano, kaip ir kuriamo filmo, herojė išgyvena pragariškas kančias ir išbandymus, tačiau randa jėgų išsilaisvinti ir grįžti į gyvenimą.

Filmą kurs Lietuvos ir Norvegijos kūrybinė grupė, taip pat kviečiami Latvijos bei Estijos kino profesionalai. Čia išvysime tiek debiutuojančius, tiek gerai žinomus Lietuvos kino ir teatro aktorius: Ivetą Raulynaitytę, Žilviną Tratą, Aleksą Kazanavičių, Jevgeniją Gladij, Aidą Jurgaitį, Tomą Šečkų, Valentiną Krulikovskį ir kt.. Vaidmenis taip pat kurs norvegų, estų bei latvių aktoriai, kurių paieškos ir kino bandymai tebevyksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.