Interaktyvi paroda MO muziejuje leis „prakalbinti“ eksponatus

Kovo 8 d. MO muziejuje atidaroma nauja mažoji paroda „Atspirties taškas“. Ji kvies patirti meną dalyvaujant ir klausantis autorių istorijų apie kūrinių gimimą.

 Paroda MO muziejuje.<br> R.Šeškaičio nuotr.
 Paroda MO muziejuje.<br> R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 11:05 AM

Parodoje bus eksponuojami videomeno, tapybos, fotografijos kūriniai ir meno instaliacija, sukurti šešių autorių – Geistės Marijos Kinčinaitytės, Eglės Ulčickaitės, Liudo Parulskio, Jurgos Barilaitės, Vytauto Viržbicko ir Andrejaus Polukordo.

Parodą papildys interaktyvūs objektai, kviečiantys žaisti ir į meną pažvelgti be įtampos. Čia bus leidžiama paliesti objektus, kurie yra tarsi eksponuojamų kūrinių šešėliai, ir sukurti savo istoriją.

Galimybė liesti, parodos autorių teigimu, padeda labiau įsitraukti į pažinimo procesą. Garsai, pasigirsiantys „prakalbinus“ interaktyvius objektus, yra menininkų interviu ištraukos, kurios leis sužinoti, kas kiekvienam iš jų buvo atspirties taškas kūrybiniame procese.

Parodos atidarymas įvyks kovo 8 d. 19 val. Atidaryme dalyvaus parodos kuratoriai Gabrielė Radzevičiūtė ir Marius Armonas, menininkai Jurga Barilaitė, Liudas Parulskis ir Vytautas Viržbickas bei interakcijų kūrėjai Lukas Valiauga, Justas Armonas ir Inga Galvanauskaitė. Renginį ves aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.