Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas skelbia kasmetinę atranką

Jau šešiolika metų Lietuvoje veikiantis Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams“ kviečia muzikai gabius šalies vaikus teikti paraiškas Fondo paramai gauti.

Pats maestro M.Rostropovičius rūpinosi jo vardo Fondo įsteigimu Lietuvoje.<br> P.Lileikio nuotr.
Pats maestro M.Rostropovičius rūpinosi jo vardo Fondo įsteigimu Lietuvoje.<br> P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2019, 12:08 PM, atnaujinta Apr 28, 2019, 12:10 PM

Iki šiol labdaros ir paramos fondas yra parėmęs 119 vaikų, kurių dalis jau yra gerai žinomi pasaulyje.

Į paramą pretenduoti gali 10-16 metų šalies vaikai, besimokantys Lietuvoje ir savo ateitį bei karjerą siejantys su atlikėjo profesija. Parama skiriama tikslinėms išlaidoms, siekiant padengti vaikų tobulinimąsi muzikos srityje.

Fondas rengia stipendininkų koncertus Lietuvoje ir užsienyje, meistriškumo pamokas.

Vaikai laukiami iš visos Lietuvos

Jau dabar gabūs vaikai yra kviečiami dalyvauti atrankoje – paraiškos laukiamos iki gegužės 15 dienos. Atrinkti kandidatai bus kviečiami savo gabumus parodyti gyvojoje perklausoje birželio mėnesį Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kaip teigia fondo valdybos pirmininkė Rasa Kubilienė, vaikai yra laukiami iš įvairiausių miestų. Nors perklausa vyks Kaune, Fondas stengiasi, kad žinia pasiektų visus, net ir mažiausiuose miesteliuose gyvenančius vaikus.

„Per šešiolika metų įssitikinome, kad šalies pedagogai talentingus vaikus ruošia tikrai ne tik sostinėje ar kituose didžiuosiuose miestuose. Regionuose taip pat dirba aukščiausio lygio pedagogai, todėl kreipiamės ir laukiame vaikų iš visur, kur tik mūsų informacija gali pasklisti“, – patikino R.Kubilienė.

Galimybė pasirodyti pasaulio scenose

Fondo duomenimis, nuo 2003 metų jo paramos sulaukė 119 muzikai, sportui ir mokslui gabių vaikų. Tarp jų – net 74 muzikai, kilę iš Kauno, Panevėžio, Pasvalio, Anykščių, Šiaulių, Utenos , Rokiškio, Gargždų, Klaipėdos, Elektrėnų, Skuodo, Mažeikių, Druskininkų, Šilutės, Tauragės, Palangos ir Vilniaus.

Kai kurie remti net 9 metus iš eilės, dauguma – apie 5-6 metus.

Net penkerius metus M. Rostropovičiaus fondo stipendininke buvo Dalia Kuznecovaitė, kuri dabar yra žinoma smuikininkė ir koncertuoja kaip solistė su daugeliu kamerinių ir simfoninių orkestrų įvairiose Europos šalyse bei Amerikoje.

„Pagalba, kurią man suteikė M. Rostropovičiaus fondas – nepamatuojama. Tai ne tik finansinė parama, kurios dėka turėjau galimybę mokytis pas vieną garsiausių smuiko pedagogų Zacharą Broną, bet taip pat gaunamas didelis moralinis palaikymas.

Fondas skatina nuolat tobulėti bei suteikia galimybę koncertuoti įvairiose koncertų salėse ir atstovauti Lietuvai prestižiškiausiuose renginiuose. Noriu paraginti visus jaunuosius muzikus pateikti paraiškas ir linkiu kuo didžiausios sėkmės kopiant į muzikos Everesto viršūnę“, – pasakojo smuikininkė D.Kuznecovaitė.

Padeda įgyvendinti svajones

M.Rostropovičiaus fondo parama suteikia galimybę jo globotiniams mokytis garsiausiose Europos mokyklose, koncertuoti pasaulinio garso scenose, dalyvauti tarptautiniuose mokslo ir sporto renginiuose.

Tarp fondo remtų ir remiamų gabių Lietuvos jaunuolių yra ir pianistė Gryta Tatorytė, klarnetininkas Žilvinas Brazauskas, matematikas Kęstutis Česnavičius, tenisininkas Ričardas Berankis, plaukikas Giedrius Titenis bei daug kitų įvairių sričių talentų.

Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas „Pagalba Lietuvos vaikams“ buvo įkurtas 2003 m. balandžio 12 d. asmenine Maestro iniciatyva.

Tęsdamas Maestro pradėtą iniciatyvą Lietuvoje įkurtas Fondas remia muzikai, mokslui ir sportui itin gabius vaikus. Daugeliui Fondo remtų vaikų pavyko ne tik įgyvendinti savo svajones, bet ir užlipti ant didžiųjų pasaulio scenų, groti kartu su visame pasaulyje žinomais orkestrais bei būti pripažintais tarp geriausių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.