Istoriniams Kauko laiptams – pirmas išbandymas

Kauko laiptai dar nebaigti atnaujinti, bet statybininkai šiomis dienomis virto šlavėjais ir nuo laiptų grandė purvą, kuris nuslinko nuo šlaitų. Miesto tvarkdariai tikino, kad tai – nieko baisaus.

A.Pakalniškis teigė, kad šlaitai sutvirtinti naudojantis modernia technologija, todėl liūtis labai didelių nuostolių nepadarė.
A.Pakalniškis teigė, kad šlaitai sutvirtinti naudojantis modernia technologija, todėl liūtis labai didelių nuostolių nepadarė.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 22, 2019, 6:48 PM

Po nemažos pertraukos kauniečiai jau drįsta žengti Kauko laiptais, jungiančiais Žaliakalnį ir miesto centrą.

Pernai pavasarį prasidėjus šių istorinių miesto laiptų rekonstrukcijai, naudotis jais nebuvo galima.

„Atidžiai stebėjome atliekamus darbus. Mums atrodo, kad jie užsitęsė ilgokai. Bet prieš gerą savaitę jau išdrįsome jais lipti, nes buvo baigtos tvarkyti senosios pakopos, naujos grindinio plytelės atsirado ir laiptų papėdėje prie fontano“, – pasakojo greta Kauko laiptų gyvenanti Aurelija Bakutytė.

Moteris džiaugėsi, jog matyti, kad darbai eina į pabaigą. Tačiau praėjusį savaitgalį Kaune nušniokštus gausiam lietui nuo ką tik sutvirtintų Kauko laiptų šlaitų pasipylė purvino vandens srovės.

„Dumblas, nuslinkęs nuo šlaitų, bėgo žemyn, užpylė apatinę laiptų dalį, kai kur šlaituose ir prie laiptų šonų atsirado plyšių. Gal taip nutiko dėl prastai atliktų darbų ir juos vėl reikės atlikti iš naujo?“ – svarstė kaunietė.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad Kauko laiptus supantys šlaitai buvo padengti geotekstilės dembliais. Jie pripildyti juodžemio drauge su žolės sėklomis.

„Matant ant laiptų užneštą dumblą gali susidaryti įspūdis, kad šlaitai nuslinko. Bet tai tik nedidelis kiekis šlapios žemės. Šlaitai sutvirtinti naudojantis modernia technologija, todėl liūtis labai didelių nuostolių nepadarė. Keliose vietose dangą teks patvarkyti. Tai bus padaryta iki birželio pabaigos“, – tikino A.Pakalniškis.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas pranešė, kad Kauko laiptų atnaujinimo darbai eina į pabaigą.

Senosios granito pakopos atnaujintos, restauruoti metaliniai turėklai, įrengtas apšvietimas, tvarkomas fontanas, tarp pakopų bei laiptų papėdėje paklotos plytelės su tulpių ornamentais, primenančios tarpukario stilių.

„Visi didžiausi darbai turėtų būti baigti taip pat iki birželio pabaigos. Laukiame, kada bus pagaminti suolai“, – sakė A.Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.