Greta Thunberg įtikino mamą nutraukti tarptautinę solistės karjerą dėl aviacijos žalos

Narsioji švedų aplinkosaugininkė 16-metė Greta Thunberg, įkvėpusi pasaulinį moksleivių judėjimą prieš klimato kaitą, turi tvirtą užnugarį ne tik tarp bendraamžių, bet ir šeimoje. Ji yra žinomų Švedijos menininkų vaikas.

 G.Thunberg su mama namuose Stokholme.<br> Scanpix nuotr.
 G.Thunberg su mama namuose Stokholme.<br> Scanpix nuotr.
 G.Thunberg debatuose su Prancūzijos parlamento nariais Nacionalinėje asamblėjoje Paryžiuje.<br> Reuters nuotr.
 G.Thunberg debatuose su Prancūzijos parlamento nariais Nacionalinėje asamblėjoje Paryžiuje.<br> Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 30, 2019, 10:25 PM, atnaujinta Jul 30, 2019, 10:47 PM

Mergaitės tėvas profesisonalus aktorius Svante Thunbergas sukūrė vaidmenų teatruose, kine ir televizijoje, o motina Sara Magdalena „Malena“ Ernman yra žymus mecosopranas, garsėjantis ne tik puikia vokalo technika ir ekpresija, bet taip pat pilietiškais pasisakymais.

Įdomu tai, kad daugelis lietuvių ją matė ir girdėjo, mat solistė 2009-aisiais atstovavo Švedijai „Eurovizijos“ dainų konkurse Maskvoje ir tapo finalininke. Tiesa, jai atiteko tik 21-oji vieta – tąkart Švedija tik antrą sykį šio konkurso istorijoje nepateko į 20-tuką. Tačiau daina „La Voix“ pačios atlikėjos prancūzišku tekstu buvo įsimenanti. Galbūt publika skeptiškai sureagavo į operinį vokalą.

Malena Ernman ypač vertinama baroko operos žinovų, yra pasirodžiusi su jos korifėjais dirigentais Nikolausu Harnoncourtu, Williamu Christie, ansambliu „Les Arts Florissants“ bei kitais prestižiškiausiose Europos scenose (Zalcburgo, Provanso Ekso, Glaindborno, Drotninholmo ir kituose festivaliuose, svarbiuose teatruose). Didelė sėkmė artistę lydėjo ir šiuolaikinėse operose. Be to, ji puikiai jaučiasi dainuodama operetėse, miuzikluose, varjetė, mėgsta šansonas ir džiazuoti.

Tačiau Greta įtikino mamą atsisakyti tarptautinės karjeros dėl aviacijos žalos aplinkai, mat solistai turi nuolat skraidyti. Ir tai nebuvo sunku: G.Thunberg tėvai – taip pat aplinkosaugos aktyvistai. Šeima drauge (prisidėjo ir Gretos sesuo Beata) netgi parašė knygą „Scenos iš širdies“ apie save ir ekologinę krizę.

Tėvai lydi dukrą ir į užsienio forumus. Jie buvo šalia ir per pastarąją G.Thunberg kelionę į Prancūziją, kurios metu jai buvo įteiktas pirmasis Normandijos „Laisvės apdovanojimas“ („Freedom Award“).

Parengė Asta Andrikonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.