Susitikimas su violončelininku J. Kulikausku – „Future Cello“ muzikiniame kvadrate

Keturi skirtingi muzikiniai stiliai, keturios išskirtinės patirtys ir keturios unikalios istorijos įsikūnija knygynų tinklo VAGA organizuojamame projekte „Kvadratas“. Keturis rudens vakarus muzikai ir jaukiems pašnekesiams neabejingi kviečiami susiburti susitikimuose su skirtingais muzikantais ir išgirsti jų sėkmės ir iššūkių kupinas gyvenimo istorijas.

Justas Kulikauskas.<br>Rengėjų nuotr.
Justas Kulikauskas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 1:01 PM, atnaujinta Oct 17, 2019, 1:55 PM

Spalio 17 d., 19:00 val. į antrąjį ciklo renginį, jaukų susitikimą ir atvirą diskusiją apie pasiekimus, atradimus, lūkesčius ir ateities planus kviečia violončelininkas Justas Kulikauskas, dažnam pažįstamas kaip Future Cello . Pokalbio moderatorė – nepriklausoma kuratorė, menotyrininkė, menų centro vykdančioji prodiuserė Kotryna Žukauskaitė.

Justas Kulikauskas savo šeimoje – trečios kartos violončelininkas. Pradėjęs griežti vos ketverių, jau vaikystėje jis pasirodė kartu su svarbiausiais Lietuvos orkestrais, dalyvavo ir pelnė prizus respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose. Baigęs B. Dvariono dešimtmetę muzikos mokyklą, vėliau J. Kulikauskas tęsė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

J. Kulikauskas, pasivadinęs Future Cello, violončele atlieka populiariosios muzikos kūrinių aranžuotes. Amerikiečių internetinės medijos kompanija „Buzzfeed“ įvardijo jas kaip geresnes už pačius originalus. J. Kulikauskas jau yra išleidęs du violončelės muzikos albumus. Kaip prodiuseris bei pasirodymams muzikantas dažnai ir glaudžiai bendradarbiauja su žinomiausiais Lietuvos kūrėjais: Petru Geniušu, Linu Adomaičiu, Juste Arlauskaite–Jazzu ir kitais ryškiais menininkais.

Nuo 2007 m. ypatingai svarbią J. Kulikausko koncertinės veiklos dalį užėmė Gedimino Gelgoto Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO, su kuriuo J. Kulikauskas jau apkeliavo visą pasaulį, koncertuodamas Europoje, JAV ir Azijoje, bei iki šių dienų, pagal galimybes, su malonumu prisijungia prie grupės koncertų. Su šiuo kolektyvu pasirodant prestižiniams Uzedomo muzikos festivalyje, ypatingos sėkmės sulaukė Justo solo atliktas estų kompozitoriaus Arvo Parto „Fratres“.

J. Kulikauskas ypatingai domisi ne tik akademine, bet ir kitų stilių kūryba – pats violončelininkas puikiai žinomas Pop / Hip-Hop/ RnB muzikos kūrėjas ir prodiuseris. 2013 m. su kolektyvu „The Artrace“ jis išleido savo pirmąjį albumą, tačiau nuo 2014 m. rengia solo pasirodymus. 2012 m. antrajame „Loop Station World Championchip“ Justas buvo pripažintas vienu iš aštuonių geriausių efektų pedalus naudojančių muzikantų pasaulyje.

Susitikimas su J. Kulikausku spalio 17 d. 19:00 val. Caffeine LT (Pilies g. 22). Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/402693123680457/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.