Artėja XI–asis tarptautinis Indijos klasikinio meno festivalis „SurSadhana 2019“

Jau šį lapkritį Vilnius (lapkričio 9 d.) ir Klaipėda (lapkričio 7 d.) pakvies pasinerti į paslaptingą Indijos šokio ir muzikos pasaulį, kuriame susipins ne tik per ilgus metus išpuoselėta Indijos meno tradicija ir meistrystė, bet taip pat ir Europos bei Indijos menininkų patirtys, kuriomis jie scenoje pasidalins su renginio žiūrovais.

 Matyas Wolter ir Sanjib Kumar Pal.<br> Organizatorių nuotr.
 Matyas Wolter ir Sanjib Kumar Pal.<br> Organizatorių nuotr.
Kristina Luna ir Natya Devi.<br> Organizatorių nuotr.
Kristina Luna ir Natya Devi.<br> Organizatorių nuotr.
 Rajyashree Ramesh akademija.<br> Organizatorių nuotr.
 Rajyashree Ramesh akademija.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 31, 2019, 11:37 AM, atnaujinta Oct 31, 2019, 12:51 PM

Festivalį atidarys sceninis projektas „LauMes“, kurio metu garsais, žodžiais, melodijomis ir ritmais bus pasakojamos nepaprastai paprastos moterų istorijos.

Šio unikalaus projekto metu [?] kartu su Natya Devi šokio teatro ir Rajyashree Ramesh akademijos šokėjomis muzikuos styginių kvartetas Collegium, o švelniu vokalu širdis virpins atlikėja Clotilde Solange Arzu.

Klasikinio Indijos šokio gerbėjus pradžiugins Rajyashree Ramesh akademijos šokėjų atliekama Bharatanatyam stiliaus kompozicija „Idadu Padam–Šyvos šokis“.

Festivalio organizatoriai taip pat pasirengę nustebinti ir muzikos mėgėjus – folklorinė stilizacija „Saulė sodą sodina“ tarpusavyje sujungs lietuviškąją ir indiškąją tradicijas. Scenoje susipins „Šalavijos“ sutartinių, Agotos Zdanevičiūtės kanklių ir AnatoAli sitaro garsai.

Muzikinės festivalio dalies kulminacija – Matyas Wolter, profesionalus, sitaro ir surbaharo instrumentus įvaldęs, muzikantas. Kartu su juo scenoje pasirodys tabla ir pakhawaj perkusijos maestro Sanjib Kumar Pal. Kartu šie du muzikantai pasiruošę pasidalinti unikaliu indiškos muzikos skambesiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.