Kultūros sostinei – Klaipėdos aludarių parama

Projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ir bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovai paskel-bė apie svarbią sutartį – didžiausi šalies aludariai bus vieni pagrindinių įspūdingos programos rėmėjų.

 Sutartį parašais sutvirtino „Kaunas 2022“ direktorė V.Vitkienė ir bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovas R.Viršilas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Sutartį parašais sutvirtino „Kaunas 2022“ direktorė V.Vitkienė ir bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ vadovas R.Viršilas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-23 08:10

Kauno ir Kauno rajono tapsmas Europos kultūrine sostine vadinamas vienu svarbiausių visos Lietuvos kultūrinių įvykių. Jau dabar mieste gausu su šiuo projektu susijusių veiklų, o vakar oficialiai patvirtinta, kad vienu pagrindinių „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ rėmėjų tapo didžiausia šalies alaus darykla „Švyturys-Utenos alus“.

„Bendradarbiauti su bendrove „Švyturys-Utenos alus“ pradėjome kovo mėnesį ir ši partnerystė išaugo taip, kad dabar jau turime oficialų pagrindinį rėmėją“, – kalbėjo bendradarbiavimo sutartį parašu patvirtinusi „Kaunas 2022“ direktorė Virginija Vitkienė.

Pavadino gražiu pavyzdžiu

Iki 2022-ųjų pabaigos galiosiančioje sutartyje numatyta, kad „Švyturys-Utenos alus“ svarbiam Kauno projektui skirs 140 tūkst. eurų, taip pat 60 tūkst. eurų įvairiais gaminiais ir paslaugomis.

Bendra projekto sąmata siekia 19 mln. eurų, o 2 mln. eurų turėtų būti privačių rėmėjų lėšos. „Šiuo metu dėl paramos tariamės su maždaug 10 bendrovių, tačiau tai nėra lengvas darbas“, – kalbėjo „Kaunas 2022“ direktorė. Ji dideles viltis sieja su Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje veiklą pradedančiomis žinomomis įmonėmis. V.Vitkienė vylėsi, kad sutartis su aludariais taps svarbiu postūmiu plečiant rėmėjų ratą.

Neabejoja projekto sėkme

„Švyturio-Utenos alaus“ ir „Carlsberg“ Baltijos šalyse vadovas Rolandas Viršilas irgi įsitikinęs, kad Kauno tapimas Europos kultūrine sostine yra reikšmingas renginys tiek miestui, tiek visai šaliai.

„Galime tik džiaugtis, kad turime galimybę prisidėti prie šio įdomaus ir svarbaus projekto. Jau dabar organizatorių komandos nuveikti darbai liudija, kad dideli užmojai puikiai dera su gebėjimu juos įgyvendinti.

Tapę pagrindiniu rėmėju, tikimės būti ir projekto švyturiu, kuris dar labiau sustiprins ir paskatins „Kaunas 2022“ projekto lyderystę“, – kalbėjo R.Viršilas.

Jo vadovaujama įmonė taip pat yra didysis MO muziejaus rėmėjas, o Klaipėdoje kasmet teikia „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendiją. Aludariai jau daugelį metų remia Lietuvos krepšinį.

R.Viršilo teigimu, „Švyturio-Utenos alaus“, kaip pagrindinio rėmėjo, vaidmuo neapsiribos vien finansine parama.

„Būdami pagrindiniai „Kaunas 2022“ rėmėjai ir partneriai, planuojame dalį projekto renginių perkelti į mūsų produkcija prekiaujančius Kauno barus.

Taip siekiame, kad barai taptų savotiškomis miesto, gatvės kultūros ambasadomis, kurios būtų ne tik patraukli erdvė susiburti bendraminčiams. Čia galėtų atsirasti ir skleistis kultūrinės idėjos visiems priimtina, suprantama kalba“, – pasakojo „Švyturio-Utenos alaus“ vadovas.

Tempas nuolat didėja

Nors Kaunas ir Kauno rajonas Europos kultūros sostine taps tik 2022 metais, jau dabar projekto „Kaunas 2022“ veikla įgavo pagreitį. Vien pernai įgyvendinta 350 įvairiausių veiklų – festivalių, konferencijų, dirbtuvių, mokymų, pristatymų.

„Ne mažesniu tempu žygiuosime iki pat 2022-ųjų, tad turime daug darbo, o kiekvienas rėmėjas mums tampa papildoma paspirtimi įgyvendinant šį svarbų projektą. „Kaunas 2022“ galima vadinti savotišku pokyčio kultūriniu judėjimu, todėl partnerystė čia labai svarbi“, – sakė V.Vitkienė.

Pasak jos, verslo mecenatystės pavyzdžių mūsų šalyje dar mažoka, tačiau jų vis daugėja, todėl siekiama paskatinti daugiau tokių tvarių verslo ir kultūros partnerysčių, kokios užsimezga čia, Kaune.

Daugybė renginių sutrauks minias dalyvių:

- 2022 metais, kai Kaunas ir Kauno rajonas oficialiai taps Europos kultūros ambasadoriais šalyje, planuojami 52 tarptautiniai renginiai – po svarbų kultūrinį įvykį kiekvieną savaitgalį.

- Didžiausi iš jų bus atidarymo (sausio 20-22 d.), sezono vidurio (gegužės 20-21 d.) ir uždarymo (lapkričio 25-27 d.) renginiai, kuriuose tikimasi sulaukti po 150 tūkst. dalyvių iš visos Europos.

- Ne mažiau įtraukiančių kultūrinių renginių gali- ma tikėtis jau kitąmet. Šiuo metu projekto rengėjai yra gavę apie 200 įvairių pasiū- lymų.

- 2020-aisiais kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti Tarptautinėje laimės dienoje (kovo 20 d.), Europos kultūros sostinės forume (gegužės 21-22 d.), Tarptautinėje jaunimo vasaros stovykloje (liepos 5-12 d.), „ConTempo“ scenos menų festivalyje (rugpjūčio 17-23 d.), „Fluxus“ festivalyje ir kopime į Parodos kalną (rugsėjį), Istorijų festivalyje (spalio 8-11 d.), Dizaino festivalyje (spalį).

Publikacija paruošta bendradarbiaujant su „Švyturys-Utenos alus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.