MO muziejus per Kalėdas įjungs laiko mašiną

MO muziejus atvykusius švęsti Kalėdų sugrąžins į 10-ąjį dešimtmetį su alternatyviosios muzikos atlikėjos Giedrės Kilčiauskienės dainomis.

 Dainininkė G.Kilčiauskienė savo dainomis prisimins karjeros pradžią.<br> Organizatorių nuotr.
 Dainininkė G.Kilčiauskienė savo dainomis prisimins karjeros pradžią.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2019, 9:30 AM

Į elektroninės ir popmuzikos sceną grįžusi dainininkė bei dainų autorė G.Kilčiauskienė MO Kalėdoms rengia ypatingą programą.

„Esu įklimpusi į priklausomybę nuo muzikos, kad ir kokio žanro ji būtų“, – teigė Giedrė, ketinanti MO muziejuje gruodžio 27-ąją priminti senas patikrintas „Empti“ bei „Pieno lazerių“ dainas. Vakare bus ir naujojo albumo ritmų.

„Kalėdiniai prisiminimai gali būti ir muzikiniai, tad šiemet kviečiame kartu su Giedre prisiminti 10-ojo dešimtmečio muzikos ritmus“, – ragino MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė.

Savo muzikinę karjerą1995 metais grupėje „Muse-sick“ pradėjusi G.Kilčiauskienė per dešimtmetį patyrė ne vieną muzikinį lūžį ir atradimą. Jau po pirmojo „Muse-sick“ koncerto ją pastebėjo tuo metu populiarėjanti alternatyvios muzikos grupė „Dogbones“ ir pasikvietė Giedrę dainuoti kartu. Su šia grupe G.Kilčiauskienė įrašė albumą ir pasirodė paskutiniame „Roko marše“.

1998-aisiais Giedrės karjerą pakeitė ją pakvietusi grupė „Empti“.

„Visada žavėjausi jų profesionalumu, idėjomis, novatoriškumu.

Tai buvo pirmasis stilistinis mano muzikos lūžis, nes „Empti“ muzikoje buvo naudojamas kompiuteris, o albumas „Estrada“ man atvėrė kelius į didžiąją sceną“, – prisiminė dainininkė.

Pasak G.Kilčiauskienės, ir šių dienų muzikoje galima pajusti 10-ąjį dešimtmetį.

„To meto stilistikos muzikoje yra daug, bet laimė, kad tie muzikiniai prieskoniai – iš MTV, o ne iš Gariūnų“, – juokavo Giedrė.

Su koncerto bilietu iki renginio pradžios (20 val.) bus galima apžiūrėti MO muziejaus didžiąją parodą „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ ir mažąją parodą „Mekas mirksi geriau“.

Po G.Kilčiauskienės vakaro MO muziejuje šventinė programa tęsis visą savaitgalį.

Šeštadienį ir sekmadienį MO savanoriai ir švietėjai čia skaitys įvairiausias pasakas vaikams.

Kartu su knygų „Laimė yra lapė“, „Raudonkepuraitė“, „Senelio Šalčio ūsai“, „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, „Melagių pilis“, „Kalėdų Senelių šalis“, „Matilda“ ir kitais herojais šventės atsivers naujai!

Pasakas taip pat skaitys rašytoja Ilona Ežerinytė, o istorijas apie drąsias ir įkvepiančias moteris įgarsins pasakų knygos „Vakaro istorijos Lietuvos mergaitėms“ autorės Viktorija Aprimaitė ir Viktorija Urbonaitė.

Šeštadienio vakarą įvyks ir susitikimas su dailininku Vytautu Narbutu šalia jo kūrinio „Madona su islandišku peizažu“, šiuo metu eksponuojamo MO muziejuje.

Savaitgalį vyks nemokamos MO gidų savanorių ekskursijos, o sekmadienį muziejus pakvies šeimas į šventinį koncertą su teatru vaikams „Pradžia“.

G.Kilčiauskienės kalėdinis koncertas MO muziejuje vyks gruodžio 27 d. 20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.