Savaitės renginių gidas – nuo koncertų, parodų iki teatro spektaklių

Sausio 18 d. 19 val. OKT/Vilniaus miesto teatras kviečia į P.Ignatavičiaus režisuotą spektaklį „Bang!“ (nuotr.) pagal M.von Mayenburgo pjesę.

Vienas garsiausių šių laikų trimitininkų O.E.Antonsenas.<br> Organizatorių nuotr.
Vienas garsiausių šių laikų trimitininkų O.E.Antonsenas.<br> Organizatorių nuotr.
 R.Šerkšnytė ir M.Pitrėnas.<br> Organizatorių nuotr.
 R.Šerkšnytė ir M.Pitrėnas.<br> Organizatorių nuotr.
 R.Valuntonis.<br> Organizatorių nuotr.
 R.Valuntonis.<br> Organizatorių nuotr.
 A.Raudonikis.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Raudonikis.<br> LR archyvo nuotr.
 „Geltonos sofos“ klube skambės indų klasikinė muzika.<br> Organizatorių nuotr.
 „Geltonos sofos“ klube skambės indų klasikinė muzika.<br> Organizatorių nuotr.
 Scena iš spektaklio „Bang!“.<br> Organizatorių nuotr.
 Scena iš spektaklio „Bang!“.<br> Organizatorių nuotr.
 Valstybinis Vilniaus mažasis teatras kviečia į teatralizuotas ekskursijas.<br> Organizatorių nuotr.
 Valstybinis Vilniaus mažasis teatras kviečia į teatralizuotas ekskursijas.<br> Organizatorių nuotr.
 LDS galerija „Arka“.<br> Organizatorių nuotr.
 LDS galerija „Arka“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2020-01-18 10:14, atnaujinta 2020-01-18 13:42

„Skaitant pjesę atrodė, kad kažkas tiesiog paėmė ir užrašė tai, ką tu pats manai apie šiandieninį pasaulį, tik negali to taip taikliai ir ironiškai išreikšti žodžiais. „Bang!“ yra totalus juodas absurdas, kai visas pasaulis eina velniop ir lieka tik garsiai kvatoti.

Penkiametis Ralfas Bangas trolina šiandienius ultraliberalius, sveikus, tolerantiškus, empatiškus ir ekologiškus hipsterius, sprendžiančius itin opias per šalto arba per karšto sojų pieno kavoje už tris eurus problemas“, – apibūdino savo naujausią spektaklį režisierius.

P.Ignatavičius yra ir šio spektaklio kompozitorius, o kostiumus jam sukūrė J.Ignatavičienė ir G.Milevičiūtė. Premjeroje vaidina P.Ganusauskas, T.Gryn, I.Patkauskaitė, M.Noreikaitė, M.Klementjevas, A.Matutis.

Sausio 19 d. 19 val. Nacionalinėje filharmonijoje pirmąjį šiais metais simfoninį koncertą surengs M.Pitrėno diriguojamas Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras su pianistu L.Geniušu.

Solistas gros S.Rachmaninovo Antrąjį fortepijono koncertą. Vakare taip pat skambės L.van Beethoveno Šeštoji simfonija bei R.Šerkšnytės (nuotr.) „De profundis“ styginių orkestrui. Pastaroji kompozicija yra įtraukta į neseniai pasirodžiusį kompozitorės autorinį albumą, kurį išleido elitinė vokiečių kompanija „Deutsche Grammophon“.

Prieš koncertą 18 val. Filharmonijos svetainėje vyks albumo pristatymas.

Sausio 19 d. 19 val. „Geltonos sofos“ klube skambės indų klasikinė muzika, atliekama bansure, tabla, sitara, tampura. Šiais egzotiškais indų instrumentais gros A.Tyloje, T.Drunga, R.Girskas ir J.Kaminskaitė (nuotr.).

Skambės indiškos ragos, kadaise grotos tik šventyklose ir karalių rūmuose. Tikėta, kad ragų sąskambiai yra šventi, suderinti su gamta, Žeme ir visata. Legendos byloja, kad senovės muzikantai jomis galėdavo prišaukti lietų, uždegti ugnį, bendrauti su gyvūnais.

Sausio 21 d. 17 val. Lietuvos mokslų akademijos Mokslininkų rūmų konferencijų salėje (Gedimino pr. 3) bus pristatoma prof. dr. Ritos Aleknaitės-Bieliauskienės monografija „Žiemgalos dainius. Algimantas Vincentas Raudonikis“ (2019 m.), kurią išleido Lietuvos muzikų rėmimo fondas.

Renginyje, be monografijos autorės, mintimis apie A.Raudonikį (nuotr.) dalysis dailininkas prof. Juozas Galkus, kompozitorius A.Bražinskas, poetas S.Žlibinas, muzikologas V.Juodpusis, orkestrų dirigentas J.Cechanovičius, dalyvaus dainininkai J.Leitaitė, E.Chrebtovas, D.Staponkus, E.Seilius, K.Zmailaitė ir kiti muzikai.

Sausio 22 d. 19 val. Nacionalinėje filharmonijoje skambės programa „Romantinės muzikos vakaras“. Publika išgirs kiek pakitusios sudėties Valstybinį Vilniaus kvartetą ir su šiuo kolektyvu muzikuosiančius jaunus kolegas.

Į ansamblį laikinai įsilies orkestro „Kremerata Baltica“ altų grupės koncertmeisterė K.Anusevičiūtė, o su juo pasirodys du jauni talentai – tarptautinių konkursų laureatas, Londono agentūros „City Music Foundation“ globojamas pianistas R.Valuntonis (nuotr.) ir Lietuvos nacionalinio bei Kauno simfoninių orkestrų kontrabosininkas, styginių kvarteto „Bass arco“ narys D.Rudvalis.

Skambės romantikų J.Brahmso ir F.Mendelssohno-Bartholdy kūrybos perlai.

Sausio 22 d. 12 ir 13.30 val. Valstybinis Vilniaus mažasis teatras (VMT) kviečia smalsius tėvelius ir jų vaikus nuo 6 metų į teatralizuotas ekskursijas. VMT aktorės I.Kvietkutė ir A.Kiškytė sukūrė unikalią ekskursijos programą, kuri pravers duris į teatro pastato (nuotr.) erdves ir istoriją, pakvies ten, kur paprastiems žiūrovams pakliūti dažniausiai netenka, – į užkulisius, repeticijų salę, grimo kambarį, kostiumų sandėlį, meno technikų cechą.

VMT yra įsikūręs Gedimino prospekto 22 name, kur XX a. pradžioje veikė Lietuvos kultūrai draugija „Rūta“, telkusi iškiliausius to meto kultūrininkus, Nepriklausomybės Akto signatarus. Pastato aura susijusi su M.K.Čiurlionio, Č.Milošo, J.Heifetzo vardais. Išskirtinė ir jo architektūra.

Sausio 22 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje naują koncertinę programą su vienu garsiausių šių laikų trimitininkų iš Norvegijos O.E.Antonsenu (nuotr.) pristatys Naujų idėjų kamerinis orkestras (NIKO). Šių atlikėjų kūrybinė draugystė prasidėjo 2016 metais, o pernai jie surengė Vilniuje bendrą įrašų sesiją, kurios vaisius jau greitai išgirsime.

Dabar muzikantai parengė pirmąją didelę bendrą programą, sudarytą iš autorinės NIKO vadovo G.Gelgoto muzikos ir į ją įkomponuotų O.E.Antonseno improvizacijų. Koncertui įvairovės suteiks ir skambėsiantys gražiausi baroko epochos trimito repertuaro kūriniai.

„Abudu degame baroko muzika, esame jos įkvėpti, tad leisimės į jaudinančią muzikinę patirtį, kuri mums, tikiu, pateiks malonių staigmenų“, – kalbėjo kompozitorius G.Gelgotas.

LDS galerijoje „Arka“ (Aušros Vartų g. 7) iki vasario 4 d. galima apžiūrėti jaunimo meno parodas. Čia eksponuojami Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos absolventų ir J.Vienožinskio dailės mokyklos Naujosios Vilnios filialo stiklo studijos mokinių darbai. Šiemet M.K.Čiurlionio menų mokykla mini įkūrimo 75-metį, tad ekspozicija „Tai tiek“ pradedamas jubiliejinių parodų ciklas ir jaunųjų dailininkų kūrybą pristatantis projektas „stARTas“.

Grupinė stiklo studijos moksleivių paroda „Nebūtinai, bet labai“ – tai džiuginantys pirmieji vaikų bandymai prisijaukinti stiklą. Su šia medžiaga moksleiviai eksperimentuoja kartą per savaitę vienus mokslo metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.