Karantinas – puikus laikas tobulėjimui: V. Miškūnaitė ir K. Smoriginas apie nuotolinius mokymus

Internete bei socialiniuose tinkluose pastebime vis daugiau įvairių mokymų siūlymų, vis aktyviau sau tinkamų mokytojų ieškome patys. Galimybių lavintis suteikia ir darbdaviai. Ar noriai jomis naudojamės ir kokius lūkesčius puoselėjame?

 V.Miškūnaitė ir K.Smoriginas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 V.Miškūnaitė ir K.Smoriginas.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-23 10:12

Dainininkė Viktorija Miškūnaitė laiko veltui nešvaisto: „Savo pačios iniciatyva dalyvauju pasirinktuose asmeninio tobulėjimo kursuose. O Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras mums, operos solistams, pasiūlė komandinio darbo mokymų sesiją. Tai buvo netikėta, nes scenoje mes ir taip įpratę dirbti komandoje. Tačiau išaiškėjo, kad skirtingai suprantame pačią komandinio darbo sąvoką: vieniems tai – individualus darbas dideliame kolektyve, kitiems – komanda, kurios bendras tikslas priklauso nuo visų bendros sėkmės“.

Solistės nuomone, kultūros atstovams būdinga gerbti vieni kitus. „Iš tos pagarbos kartais neišsakome savo pastabų, vengdami aštresnių konfliktų. Bet problemos nuo to niekur nedingsta, vidinis nepasitikėjimas auga. Jis kiša koją tiek tarpusavio santykiams, tiek bendrų rezultatų siekimui. Todėl džiaugiuosi, kad teatro administracija, organizuodama mokymus, atveria kelią bendruomeniškumo ir geranoriškumo iniciatyvoms“, – pasakojo V.Miškūnaitė.

„Manau, kartą per mėnesį tokie mokymai turėtų vykti ir pasibaigus pandemijai. Tai proga išanalizuoti problemas, susikaupiančias per tam tikrą laiką, kol besisukdami savoje rutinoje neturime galimybės visko išsiaiškinti. O tas neišsiaiškinimas, visų aplinkybių nežinojimas sudaro sąlygas kiekvienam gyventi savo nuoskaudomis. Operos solistai yra bendros komandos, kurioje kiekvienas sraigtelis turi savo užduotį, dalis. Jei nors vienas sraigtelis neatliks savo darbo iki galo – visa komanda pradės šlubuoti. Mūsų mene be komandinio darbo sėkmingas rezultatas neįmanomas“, – pabrėžė ir neseniai prie LNOBT trupės prisijungęs operos solistas Kostas Smoriginas.

„Nesvarbu, kur dirbate – kultūros įstaigoje, versle ar valstybės tarnyboje: kiekviename kolektyve ilgainiui susikaupia tarpusavio konfliktų, kurie tyliai „pašluojami po kilimu“ ir tūno ten, kol galiausiai išlenda. Mūsų sesijos pasitarnauja tam, kad visa tai laiku „ištrauktume“ ir žmonės pasijustų esantys bendrų tikslų siekiančio kolektyvo dalimi“, – tvirtino operos solistams bei koncertmeisteriams komandinio darbo sesiją moderavęs konsultantas Ignas Sutkevičius.

Su viena iš savo srities lyderių – vadybos konsultacijų ir mokymų kompanija „OVC Consulting“ LNOBT bendrųjų kompetencijų tobulinimo srityje bendradarbiauja jau aštuonerius metus. Specialistų konsultacijos sėkmingai pasitarnavo gerinant žiūrovų aptarnavimo kokybę, streso valdymo, komandos formavimo įgūdžius.

„Pradėjome nuo mokymų vadovams, dabar džiaugiamės siūlydami tobulėjimo galimybes ir kitiems teatro darbuotojams. Iki vasaros planuojame padalinių specifikai pritaikytus komandų telkimo renginius, emocinio intelekto darbe sesijas, streso valdymo mokymus. O kai besiruošdami Richardo Strausso operos „Rožės kavalierius“ premjerai sulauksime statytojų iš Italijos, tikimės, kad teatro gamybinių dirbtuvių darbuotojai į juos prabils itališkai, mat su Valstybės institucijų kalbų centro dėstytoju Matteo Notari jie mokosi šios kalbos pradžiamokslio“, – pasakojo LNOBT žmogiškųjų išteklių ir bendrųjų reikalų departamento vadovė Inga Navickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.