Konkursas: užfiksuokite, kaip žydi sakuros

Sakurų žydėjimo sezonas Lietuvoje jau gerokai įsibėgėjo, tad Japonijos ambasada Lietuvoje kviečia dalyvauti ambasados rengiamame nuotraukų konkurse „Sakuros Lietuvoje“. Iki gegužės 16 d. kviečiame fotografuoti ir siųsti ambasadai šiais metais Lietuvoje darytas sakurų nuotraukas, kuriose atsispindėtų ne tik sakurų grožis, pavasario džiaugsmas, bet ir ryšys tarp sakuros ir žmogaus, Lietuvos ir Japonijos draugystė.

V.Šauklio nuotr.
V.Šauklio nuotr.
Č.Sugiharos sakurų parkas Vilniuje.<br> M.Krasko nuotr.
Č.Sugiharos sakurų parkas Vilniuje.<br> M.Krasko nuotr.
Pagrindinis konkurso prizas – „Canon EOS R6“.
Pagrindinis konkurso prizas – „Canon EOS R6“.
Japonijos ambasadorius Lietuvoje Sh.Yamasaki.<br>D.Budraičio nuotr.
Japonijos ambasadorius Lietuvoje Sh.Yamasaki.<br>D.Budraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 7, 2021, 3:38 PM

„Jau sulaukėme nemažai nuotraukų su sakuromis, labai džiugu, kad Lietuvos gyventojai taip aktyviai jas fotografuoja ir dalijasi su mumis. Per 30 metų Lietuvoje pasodinta daugybė sakurų medelių, tad verta apsidairyti, galbūt jos žydi ir jūsų mieste“, – dalyvauti nuotraukų konkurse visus Lietuvos gyventojus kviečia Japonijos ambasadorius Shiro Yamasaki.

Atsiųstas nuotraukas vertins garbinga vertinimo komisija, o konkurso nugalėtojams bus įteikti žinomos japonų kompanijos "Canon" vertingi prizai. Keturių kategorijų nugalėtojai gaus po neveidrodinį fotoaparatą "Canon EOS M50", o geriausios nuotraukos autoriui atiteks neveidrodinis fotoaparatas "Canon EOS R6".

Dvidešimt geriausių konkurso nuotraukų birželio viduryje bus eksponuojama Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje, o vėliau planuojama šią parodą pristatyti ir kitose šalies bibliotekose, kad maloniai visiems primintų apie pagautas šių metų sakurų sezono akimirkas Lietuvoje. 

Nuotraukas galima siųsti Japonijos ambasadai Lietuvoje iki gegužės 16 d., detalesnė informacija ambasados puslapyje arba veidaknygės paskyroje:
https://www.lt.emb-japan.go.jp/itpr_lt/sakuros_Lietuvoje_nuotrauku_konkursas_20210322.html

https://www.facebook.com/JapanEmb.Lithuania

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.