Meno kūrėjų socialinei apsaugai – papildomas milijonas eurų

Kultūros ministerijos prašymu iš Vyriausybės rezervo papildomai skirtas 1 mln. eurų Meno kūrėjų socialinės apsaugos programai, pranešė Kultūros ministerija.

Daugiau nuotraukų (1)

LKM inf.

Sep 23, 2021, 11:20 AM

Šiemet karantino ir valstybės ekstremaliosios situacijos sąlygomis ženkliai padaugėjo meno kūrėjų, pretenduojančių į kūrybinių prastovų ir kitas išmokas iš šios programos lėšų. Lyginant su priešpandeminiais metais, meno kūrėjų, gavusių kompensacijas už kūrybines veiklos prastovas, skaičius šiemet išaugo daugiau nei 5 kartus.

„Meno kūrėjams pandemijos laikotarpis sukėlė išties didžiulių iššūkių, kurių poveikis vis dar tęsiasi. Veikianti Meno kūrėjų socialinės apsaugos programa leido greitai bei efektyviai reaguoti į sudėtingą situaciją ir konstruktyviai pagelbėti menininkams. Papildomai skiriamos lėšos leis dar labiau sušvelninti tebesitęsiančias įtampas ir kūrėjams ramiau išgyventi šį laikotarpį“, – sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Kultūros ministerija pagal Meno kūrėjų socialinės apsaugos programą šiemet jau išmokėjo 760,7 tūkst. eurų už kūrybines prastovas, 863,5 tūkst. eurų VSD įmokų ir 388,4 tūkst. eurų PSD įmokų.

Šiuo metu iš viso yra apie 4 tūkst. asmenų, kurie gali kreiptis dėl kūrybinės prastovos išmokos skyrimo ir mokėjimo ir kuriems gali būti padengiamos VSD bei PSD įmokos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.