Kokios istorijos slypi Klaipėdos koncertų salės užkulisiuose?

Turbūt dažnas susimąsto, kaip atrodo koncerto „virtuvė“ iš vidaus. Kokį kelią turi nueiti atlikėjai, kol parengia koncertinę programą? Kaip vyksta repeticijos? Nuo šiol klausytojai turės galimybę tai išvysti patys.

 Klaipėdos koncertų salė. 
 Klaipėdos koncertų salė. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 12:29 PM

18-ąjį koncertų sezoną Klaipėdos koncertų salė pasitiko naujove – nuo rugsėjo kviečia į ekskursijas po įstaigą. Ekskursijų metu atskleidžiami Koncertų salės įkūrimo istorijos klodai, kaip įstaiga veikia ir kuo gyvena. Pagal galimybes atveriamos durys į scenos užkulisius, kad dalyviai galėtų viską pamatyti iš arti.

Labiausiai intriguojantis momentas – gyva Klaipėdos koncertų salės meno kolektyvų repeticija. Atlikėjams vaikščioti tais pačiais įstaigos koridoriais, scenos užkulisiais – įprastas, kasdienis darbas, tačiau klausytojui – tai paslaptingos, nežinomos erdvės.

Esant galimybei, ekskursijų dalyviai gali net pakalbinti atlikėjus ir gauti atsakymus į jiems kylančius klausimus.

Ekskursijos rengiamos grupėmis: moksleiviams ir suaugusiems. Moksleivius į ekskursijas Klaipėdos koncertų salė kviečia nemokamai, suaugusiesiems – bilieto kaina 3 eurai. Senjorai, studentai, neįgalieji, pateikę galiojantį pažymėjimą, galės bilietą įsigyti su 50 proc. nuolaida (bilietams taikomas 1,20 Eur Bilietai.lt aptarnavimo mokestis).

Išskirtinėmis sąlygomis Klaipėdos koncertų salės repertuaro programų repeticijose galės dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę dalyviai, kurių skaičius ribotas. Registruotis būtina e-paštu: edukacija@koncertusale.lt arba telefonu +370 678 38901. Atvykus į ekskursiją būtina turėti galiojantį Galimybių pasą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.