Dėl pandemijos uždarytas muziejus žengė šokiruojantį žingsnį

Amsterdamo Van Gogho muziejus sausio 19 dieną surengė neįprastą protesto akciją.

Grožio salonas įkurtas muziejaus salėje.<br>Instagram nuotr.
Grožio salonas įkurtas muziejaus salėje.<br>Instagram nuotr.
Amsterdamo Van Gogho muziejus apie protesto akciją paskelbė socialiniame tinkle.<br>Instagram nuotr.
Amsterdamo Van Gogho muziejus apie protesto akciją paskelbė socialiniame tinkle.<br>Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 2:45 PM, atnaujinta Jan 20, 2022, 3:23 PM

„Geresnių laikų laukimas neturi būti tik jausmas, turime kai ką nuveikti dabar“ – Vincentą van Goghą pacitavo protesto akcijos sumanytojai.

"Todėl mes ir atidarėme savo grožio saloną šiandien.

Nyderlanduose muziejams vis dar neleidžiame atsidaryti, nors grožio salonai jau atviri... Štai todėl mes vienai dienai muziejų pavertėme grožio salonu, norėdami atkreipti dėmesį į diskriminuojantį elgesį kultūros sektoriaus atžvilgiu koronaviruso pandemijos metu“, – rašoma muziejaus paskyroje „Instagram“ socialiniame tinkle.

Nuotraukose matyti, kaip lankytojai kerpasi ir darosi manikiūrą legendinio tapytojo paveikslų apsuptyje.

Griežtas karantinas Nyderlanduose paskelbtas dar prieš Kalėdas. Dėl smarkaus koronavirusio omikron atmainos plitimo buvo uždaryti muziejai, teatrai, koncertų salės ir įvairias paslaugas teikiančios įstaigos, tarp jų – kirpyklos, grožio salonai. Nuo sausio 15 karantino reikalavimai sušvelninti – žmonės gali nueiti apsikirpti ar į treniruotę sporto klube, bet kultūros įstaigoms atsidaryti dar neleidžiama.

Todėl ir buvo surengta akcija "Teatro kirpykla", kurios metu kelios dešimtys šalies teatrų bei muziejų atsidarė kaip kirpyklos, masažo salonai ar sporto klubai. Apsikirpti buvo galima ne tik VanGogho muziejuje, bet ir karališkojoje Amsterdamo koncertų salėje, klausantis klasikinės muzikos.

Lietuvoje panašių sumanymų būta praėjusio karantino metu. Kai kurie galerininkai nusprendė pavadinti galerijas nedidelėmis „meno parduotuvėmis“, kad galėtų lankytojams pristatyti savo parodas. Tiesa, muziejininkai atidarė tik suvenyrų parduotuvėles bei rašė viešus laiškus, bandydami įrodyti, kad apsilankymas muziejuje yra mažiau pavojingas nei prekybos centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.