Knygoje – dainininkės ir Lietuvos nepriklausomybės akto signatarės Nijolės Ambrazaitytės gyvenimas

Lietuvos mokslų akademijos salėje sausio 20 d. pristatyta prof. dr. Vinco Kudirkos premijos laureatės Ritos Aleknaitės-Bieliauskienės monografija „Nijolės Ambrazaitytės žvaigždė“, skirta pagerbti iškilią Lietuvos menininkę.

Operos solistei N.Ambrazaitytei teko patirti Sibiro tremtinės dalią.<br>V.Kapočiaus nuotr.
Operos solistei N.Ambrazaitytei teko patirti Sibiro tremtinės dalią.<br>V.Kapočiaus nuotr.
Knyga apie operos solistę N.Ambrazaitytę išleista nedideliu tiražu.
Knyga apie operos solistę N.Ambrazaitytę išleista nedideliu tiražu.
Knygos autorė R.Aleknaitė-Bieliauskienė (dešinėje) su prof. V.Targamadze.
Knygos autorė R.Aleknaitė-Bieliauskienė (dešinėje) su prof. V.Targamadze.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-01-22 15:53

Pandemija ne vienam sutrukdė ateiti į šią popietę, tačiau susirinko šiomis sąlygomis leistinas klausytojų skaičius. Renginio organizatorė Aldona Daučiūnienė pristatė knygos autorę, kuri  jaudinamai pateikė skambantį herojės balsą. Vyresniųjų atmintyje atgimė Nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje matyti N.Ambrazaitytės sukurti vaidmenys: Karmen, Amneris, Eboli ir kiti. 

Solidžią per 300 puslapių gausiomis nuotraukomis, bibliografija, įrašų nuorodomis turtingą knygą leidėjų vardu pristatė Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktorius dr. Juozapas  Blažiūnas. Jis teigė, kad archyvo tikslas – ne tik kaupti ir saugoti paveldą, bet ir jį pristatyti visuomenei. Vienas leidinių – ir ši monografija.

Prisiminimais dalijosi akad. prof. habil.. dr. Grasilda Blažienė, muzikologas Vaclovas Juodpusis, kartu su N.Ambrazaityte spektakliuose dainavusi Sofija Jonaitytė, vakarus vedęs režisierius, žurnalistas Raimondas Polis ir teatro grandas profesorius Vladimiras Prudnikovas. Jis pristatė ir vakaro metu dainavusį būrelį savo studentų, kuriem akompanavo profesorė Nijolė Ralytė.

Profesoriaus dr. Antano Kiverio prisiminimus apie N.Ambrazaitytės bendradarbiavimą su Vilniaus pedagoginio instituto choru „Ave musica“ palydėjo ir jo padainuoti kūriniai, sulaukę ypač gausių aplodismentų. Akompanavo knygos autorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.